Отбелязваме ГергьовденИзточникDarik News

Великотърновският митрополит Григорий служи тържествен водосвет на бойните знамена на Българската армия пред паметника на Незнайния воин.

Традиционният ритуал е посветен на християнския празник Гергьовден, който се чества като Ден на храбростта и празник на Българската армия. След водосвета в катедралния храм „Св. Александър Невски“  беte отслужена Света Литургия за празника.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Георги Първанов присъстваше на водосвета на бойните знамена и поднесе венец на паметника на Незнайния воин.

Държавният глава прие военния парад на представителните части на Българската армия по повод празника на площад „Александър Батенберг“.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински и министър-председателят Сергей Станишев също присъстваха на тържествата по случай 6 май.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...