Отцепниците на Инокентий взимат имоти за €672 млн.Може да харесате още...

17 Отговори

 1. strat62 каза:

  О какъв страшен грях поемат върху себе си от този лъже-синод, о безумие, о съблазън! Как да погледнат на това безсрамие „вътре“ в Църквата обикновените хора в България, за които това са попски работи.

  Непростимо и страшно в този и във вечния живот!

 2. Дон Кихот каза:

  Можеше да се направи компромис между двете страни през 90-те години. Някои престарели старци да отидат на покой, доносниците с чинове от ДС да подадат оставки и да се въведат реформи в БПЦ, от каквито има крещяща нужда. И едните, и другите се заинатиха, затова ще плаща целият български народ. Да не мислите, че владиците ще се бръкнат в джобовете?

 3. prokimen каза:

  СТИГА НАГЛА ДЕМАГОГИЯ!
  Къде беше приспаната Ви съвест, когато Митрополит Кирил, човек ПАТРИАРШЕСКИ разпродаде църковната земя?! Къде беше жигосаната Ви съвест, когато полицията в България наруши всякакви закони и дори Устава на БПЦ, заграбвайки църковното имущество, собственост на ЦЪРКОВНИТЕ НАСТОЯТЕЛСТВА и парите на същия този Синод на М. Инокентий? Запитахте ли се как живеят свещениците без заплати? Медиите манипулират съзнанието на българската ТЪЛПА, която няма навика да мисли човешки. Първом потърсете сметка какво е станало с 2-та милиона долара, които Патриарх Максим е превел на банкова сметка на Московската Патриаршия. После, искайте сметка от тайно поделените синодални пари от Синода на Дядо Максим, които бяха ползвани в мафиотската сделка на банка „Свети Никола“ и никой архиерей от съзаклятието не е върнал синодалните пари. За тези престъпления се спотайвате и никой от църковните драскачи не обелва нито дума. ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ. Престъпниците крещят „дръжте крадеца“.

 4. Kakvo e istina? каза:

  Prokimene, не се вживявай така дълбоко в нещата. И едните и другите са от един отбор. Това всичкото е врътка на комунистите и ченгетата, българския народ да се насъска срещу Църквата Христова. И едните не искат да се разберат с другите и обратно, запитай се защо? Не им се разрешава брате да имат мир, иначе номера няма да мине. Тези пари се жертват за сметка на социалните фондове, само и само за да се наклевети Църквата, а че така наречените владици са предатели, е на всички ясно. Ти брате да не би да искаш Галактион и Инокентий да ти водят преговори, виж да седнат на маса и да свършат една бутилка ракия, за това ги бива.

 5. prokimen каза:

  Ето защо, ако съборът в Рилския манастир не е карнавал, а е истински събор, нека поиска ОТВАРЯНЕТО НА ВЛАДИШКИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ. Тогава българската ТЪЛПА ще прогледа и ще започне да мисли със сивото си вещество в кратуните.

  Интересно е, че авторката на статията не поставя принципния въпрос – КАКВИ СУМИ е отнела ДЪРЖАВАТА от синодалната сметка на Митрополит Инокентий?!

  Скандално е, че църковните драскачи не споменават нито дума, че патриаршеските владици ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ заедно с БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ и чрез мафиотската банка „СВ, НИКОЛА“ изнесоха парите на България.

 6. Kakvo e istina? каза:

  Само не защитавай Инокентий, той също в това време беше маша в ръцете на Татарчев, кажи го мафията.

 7. todor_7 каза:

  Алтернативен синод? Такова животно нема – щото според вас требе ли и алтернативна Църква да има?

 8. strat62 каза:

  Виж сега, че владиците не са си на мястото, че има слоупотреби и че Църквата ни е в криза ми е пределно ясно. Мислиш не ме мъчи като гледам беззаконието и безхаберието на владиците ни??? Е, какво? Да взема да плюя? Да взема да се пеня? Да викам, РАЗПНИ ГИ??? Това ли искаш от мен?? Да кажа, да, нека разпокъсаме изпонараненото и страдащо Христово Тяло? Да РАЗДЕЛИМ пак? Не, няма да приема това. И да, ще застана зад грешните и мафиотски владици, да ще застана зад тях, защото други няма. Другите са вълци в овчи кожи, дето не минават през вратата а презкачат през оградата.

  И защо, Боже мой, Страсбург трябва да решава този въпрос, о срам и позор!!!! Срам братя, срам!!!

 9. svetlio каза:

  strat62 е прав. Не може да има два синода, не може да има низвергнати владици и такива, ръкополагани от низвергнати, не може старите най-доверени до комунистическата власт владици Пимен, Панкратий и Калиник и техните наследници да обвиняват в същото синода на Максим. Крадецът вика „Дръжте крадеца“. Бог ще съди всички, а не разколниците да съдят кой комунист, кой престъпник, кой недостоен. Всичко с ред.

 10. Kakvo e istina? каза:

  Ако прочете какво написах по-горе, щеше да разберете, че два синода няма и никога е нямало, ама не мога да ви разбера аз вас, от дърветата не можете да видите гората. Главното мекере, което беше в основата на разкола беше агента Галактион, а онези старци(дъртаци) Пимен, Калиник и сие, Пънкратий и пр. бяха само маши(инструменти) и когато разкола беше факт, агента Галактион се прехвърли в лагера на Максим(другата банда). И тука няма деление или отстояване на истината, а поругание на Църквата. Намери се по-късно и оня шемет Инокентий и манджата стана още по сложна, защото така се скриха зад него истинските виновници или както агента Галактион станаха митрополити. Сега в България е модно да се крадът държавни пари и тия мекерета са пак на гребена на вълната, едни крадът европейски фондове, тия бюджетни пари. И къде е разликата?

 11. strat62 каза:

  Че Галактиката не вярва в Бога е ОЧЕВИДНО и че трябва да бъде НИЗВЕРГНАТ според мен също. Но това не променя НИЩО от това което написах по-горе.

 12. poklonnik каза:

  „Тогава дванайсетте апостола, като свикаха цялото множество ученици, казаха: не е добре ние да оставим словото Божие и да се грижим за трапезите.Затова, братя, погрижете се да изберете измежду вас седем души с добро име, изпълнени с Дух Светий и с мъдрост, които ще поставим на тая служба;
  а ние постоянно ще пребъдваме в молитва и в служба на словото. Това предложение се понрави на цялото множество”.(Деян.6: 2- 5)
  Къде ги такива Божи служители?

 13. Idiot каза:

  Държавата ще им даде парите и… ще им гледаме сеира на разколниците. Това ще е тяхното наказание. Обезумяване до дупка. Те, разколниците ще ни бъдат съблазън.

 14. prokimen каза:

  Православната Църква в България е само една видимост и не само е в криза, но и в агония.

  Каноничните нарушения са вопиющи и затова ми се струва, че би трябвало да се свика един КАНОНИЧЕН поместен събор не с Бинев и Борислав Цеков, коийто е авторитет за този портал, а с реални благочестиви християни от живи енории и грамотни, добросъвестни богослови.

  Статията е чиста проба демагогия, защото не уточнява за незаконно заграбени имоти от държавата. Църквата е отделена от държавата и последната нямаше право на сторения вандализъм по време на управлението на Симеон Българоубиец.

 15. strat62 каза:

  E, и ти какво предлагаш? Да си спретнем друга „църква“ дето не е в агония? Но преди това да ограбим агонизиращата..?

 16. strat62 каза:

  …с помощта на Страсбург ако се налага..?

 17. prokimen каза:

  Моето виждане по проблемите съм го споделял многократно.

  Докато църковната иерархия не съумее да свика нормален събор и изправи каноничните нарушения, църковният ни живот ще куца.

  Наложително е спешно възстановяване на църковното съдопроизводство, както и признаване правата на църковните настоятелства.

  Докато не се изправят каноничните безобразия в родното православие, то нарушенията ще влекат след себе си все повече и повече нарушения.