Патриархът за трагедията в Горни Лом: Молим се Бог да утеши всички скърбящи



P1020755Във връзка с трагичния инцидент в Горни Лом Негово Светейшество патриарх Неофит отправи съболезнователно писмо към близките на загиналите и към обществото.

„В този тежък момент, когато с прискърбие научаваме за инцидента в оръжейния завод в Горни Лом, взел свидни човешки жертви, от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на близките на загиналите при този трагичен инцидент.

Верни са думите Христови, че “кога страда един член, страдат с него всички членове” (1 Кор. 12:26), затова ние не можем да останем безпричастни към скръбта на нашите сънародници за неочаквано отишлите си от този свят техни близки – майки и бащи, синове и дъщери, съпрузи, колеги и приятели – и като изразяваме най-дълбоко съчувствие към тях, отправяме своите молитви към милостивия Бог да прости всички волни и неволни прегрешения на загиналите и да ги приеме в селенията на праведните.

Просим от Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи!

Призоваваме свещенослужителите на Българската православна църква и православните християни с непоколебима вяра в премъдрия Божий промисъл, милост и любов да отправят молитви за загиналите и да проявят на дело любовта към ближния, като окажат нужната поддръжка и помощ на засегнатите от трагедията“, се казва в писмото на Негово Светейшество.

С благословението на патриарх Неофит в деня на национален траур от 12 ч. в столичния катедрален храм „Св. Неделя“ бе отслужена заупокойна служба за загиналите в Горни Лом.

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...