Патриарх Максим се помоли Новата година да бъде благословена


actualno.com

Негово Светейшество патриарх Максим отслужи в храм-паметника "Св. Александър Невски" Света Василиева литургия и молебен за здраве и благоденствие на българския народ през следващата година.

Патриарх Максим се помоли Новата година да бъде благословена и всички волни и неволни съгрешения през изтеклата 2007-ма г. да бъдат простени. Той призова вярващите да се избавят от недостойното.

Църквата чества днес големия християнски мислител, философ и писател св. Василий Велики (ок. 330-379). На него принадлежи идеята за активното милосърдие и активното добротворство като израз и реализация на Христовия закон на любовта и прошката.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...