Патриарх Неофит посети малките пациенти в Детската онкохематологична болницаPatriarh NeofitВ навечерието на Рождество Негово Светейшество патриарх Неофит посети малките пациенти в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания, която се помещава в сградата на Университетската болница „Царица Йоана“.

Доц. д-р Добрин Константинов запозна патриарха с историята на детската болница, с последното основно обновяване на сградата, възлизащо на 5 милиона лева, с новостите и постигнатите научни резултати на екипа.

Патриархът разгледа трапезарията на децата, устроена в началото на лечебния корпус, а след това влезе във всички болнични стаи и благослови страдащите деца с желанието да им вдъхне надежда и да почувстват предстоящата Рождественска радост. На тръгване децата изпратиха Неговото Светейшество с дар – две рисунки. „Днес беше хубав ден”, бе написало едно от децата на своята рисунка.

Patriarh Neofit

Patriarh Neofit

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg; снимки: Весела Игнатова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...