Патриарх Неофит прие апостолическия нунций монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари

Снимка: архив от 2015 г., www.bg-patriarshia.bg

Днес Негово Светейшество патриарх Неофит е приел в патриаршеския дом апостолическия нунций в България монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари по негова молба, съобщават от пресслужбата на Светия Синод.

Негово Високопреосвещенство архиепископ Анселмо Пекорари е бил придружаван от своя съветник монсиньор Бодуан Бяжила Муанкембе. В срещата е взел участие и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян.

Повод за посещението е била предстоящата визита в края на месец юни в България на кардинал Леонардо Сандри, по време на която той ще посети католически общности в страната ни. Архиепископ Анселмо Пекорари е запознал патриарх Неофит с целта и програмата на предстоящото посещение и е отправил молба за официална среща между българския патриарх и кардинал Сандри.

По време на срещата, преминала в сърдечна атмосфера, двете страни изразиха взаимното си уважение, задоволството си от добрите взаимоотношения между Българската православна църква и Римокатолическата църква, и съгласието си в отстояването на християнските нравствени ценности, се казва още в синодалното съобщение.

Коментари

коментара

Близки теми: