Почина младият църковен певец Иван Обрешковivan_obreshkovВчера на 27-годишна възраст е починал църковният певец Иван Обрешков. Причината е сърдечна недостатъчност и усложнения вследствие на бъбречно заболяване.

Младият мъж е роден в Сливен на 7 юни 1989 г., завършва Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“, а след това и Богословския факултет на Софийския университет.

Църковната общност губи един прекрасен млад и талантлив човек, който с ангелския си глас огласяше богослуженията в столични храмове.

Опелото ще бъде днес от 14 ч. в катедралния храм на Сливен „Св. Димитър“ и ще бъде отслужено от Сливенския митрополит Йоаникий. Митрополитът е заявил, че наред с отеческата си молитва за покойния, ще поеме и разноските по погребението.

Екипът на Православие.БГ изказва съболезнования на неговата сестра, на неговите приятели и колеги!

Бог да го прости и да го упокои в селенията на праведните!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...