Предстои библейска беседа за Посланието до галатяни в Къща за птициKrust

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

„О, неразумни галатяни! Кой ви омая, та вече се не покорявате на истината вие, пред очите на които Иисус Христос бе изобразен така, като да бе разпнат помежду ви?“ (Гал. 3:1)

Вече превърналата се в традиционна инициатива на фондация „Покров Богородичен“ – поредицата беседи „Книгата на книгите“, продължава да ви среща с едни от най-утвърдените преподаватели по библеистика в България.

През октомври библейската среща ще бъде посветена на Посланието до галатяни на св. ап. Павел. В тълкуванието си св. Йоан Златоуст определя това новозаветно послание като изпълнено с голям гняв и същевременно с голяма мъдрост.

„Ти пък забележи как апостолът, като оставил небето, земята, морето и всичко друго, проповядвал Христовата сила, като навсякъде прославял (само) кръста“, казва още за свети апостол Павел и неговото послание св. Йоан Златоуст. Във фокуса на октомврийската беседа ще бъде поставена именно темата за Кръста в Посланието до галатяни. На вашите въпроси ще отговаря лекторът отец д-р Теодор Стойчев – хоноруван преподавател по Нов Завет в Шуменския университет и автор на книгата „Значението на кръста Христов в Посланието на св. апостол Павел до галатяни“. Очакваме ви!

Лектор

otec-teodorПротойерей Теодор Стойчев е роден през 1973 г. в Русе. Свещеник е в храмовете „Св. Атанасий Велики“ и „Успение на Пресвета Богородица“ във Варна, преподавател по Нов Завет в Шуменския университет. Доктор е по богословие с дисертация в областта на Свещеното Писание на Новия Завет.  Автор е на книгите: „Значението на кръста Христов в Посланието на св. апостол Павел до галатяни“, „Богословие на Новия Завет“ и „Богословие на просперитета“.

 

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 29 октомври (четвъртък) 2015 г., 18:30 ч.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...