Преподаватели от Богословския факултет на СУ подкрепиха студентския протестМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Бисер Пейчев каза:

  „Подкрепяме справедливия протест на българското гражданско общество“ Около 1000 демонизирани и платени лумпени не са българското гражданско общество!!! Схемата за плащане е следната: -на жена по 8 лв., -на як мъж, (който при нужда може да прави бели) по 50 лв., -на по-слаб мъж 30 лв. Тези управляващи са подкрепени поне от около 1 000 000 избиратели, което е 100 пъти повече от лумпените! Аз не съм гласувал за тях, но уважавам избора на тези, които са ги подкрепили. Провославният християнин не трябва да забравя, че „всяка душа да се подчинява на върховните власти, защото няма власт, която да не е от Бога; и каквито власти има, те са от Бога наредени.“ (Рим. 13:1) Сегашните правителство и парламент не са най-добрите. Но те са най-малкото зло, доста по-малко от предишните, които не ги беше срам да вземат залъка на майките и кърмачетата или от по-предишни, които сътвориха разкола в Църквата!

 2. Мирянин- поклонник каза:

  Без да коментираме съдържанието на декларацията, следва ли дяк.Иванов да не се съобразява с апостолското Правило 6: „Епископ, презвитер или дякон да не приема върху си мирски грижи….“
  Четем: „Затова призоваваме:ЧАСЪТ УДАРИ И СВЕТОТО ДЕЛО НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО…“
  Библейски миряните чакаме за часът на разплатата на доброто със злото, при светото дело на нашият Господ Иисус Христос, при Второто пришествие.Това изповяда вярата ни и то е непреходното, което дава отговор винаги, каквито и мирски грижи да ни налага властта.
  Писано е, че всяка власт е от Бога, но не всяка власт е божествена.Бог поруган не бива!

 3. Бисер Пейчев каза:

  За да се подобри положението в България не са необходими протести. Необходими са вяра в Бога, смирение, търпение упование в Божията Воля, покаяние, пост, молитва и лична проповед с дела от страна на православните християни, а не съюз с лумпените. Бог ни изпраща всички тези управляващи притеснители без морал, без срам и без всякаква следа от съвест за наказание, за да се замислим, за да викнем към Господа, както еврейски народ е викал против притеснителите! Протестите няма да доведат до нищо добро и първи трябва да го осъзнаем павославните християни!!! Бог да пази България от неморални управници и от протестиращи, продали душите си за няколко лева!

 4. мария янова каза:

  Все пак нека си спомним, че и в Стария завет е писано, че има време и съдба за непокорство, цитирам по смисъл. Уважавам и съм благодарна, че се появи тази декларация на преподаватели и студенти от Богословския факултет!

 5. Г. Михайлов каза:

  Г-н Бисер Пейчев, как не ви е срам в православен сайт така нагло да пускате пъртенки и лъжи? Къде можете поне малко да покажете доказателство за това което обвинявате протестиращите? Както например БНТ разкри платените лумпени на Атака за няколко дена?

  Студентите и те ли са платени като Роджър Уотърс, който изписа “Оставка“ на концерта си?!

  Тези лъжи биват пускани от самите комунисти-атеисти, които освен за пари, за друго не живеят. И както подобният вижда подобното, те не могат да си представят, че човек може да обича родината си, ближния си, бъдещето си… Изобщо да обича. И това е единствения начин да омаскарят протестиращите.

  Фарисейщина е и да се примиряваме със злото което ни владее и да стоим на топло вкъщи! Управляват ни безскрупулни и алчни хора- нагли до потрисане.

  Да се примирим с тях, означава, че вярваме в Христа с устните си, а в сърцето си сме убедени в силата на тяхното зло!

  Подкрепете студентите, защото те са малкото сол останала на майка България!

 6. Ивана Христова каза:

  А някой може ли да ми обясни това пък какво е? http://offnews.bg/index.php/261843/uvolniha-bogoslova-razvyal-tribagrenika-ot-kambanariyata-na-nevski