Програма за посрещането на иконата Св. Богородица от Рилския манастирМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Ieromonah Ioan каза:

  Много е красиво това, което прави митрополит Кирил, но спасението е в причастието а Тялото и Кръвта Христови, а митрополитът забранява на някои свещеници да допускат верните до причастие, като си измисля условия, които сам Бог не е поставил. Така, че да се надяваме, че сега не се опитва да хвърли прах в очите на хората и да им предлага заместители.

 2. ta6evv каза:

  Отче,би ли уточнил за какво точно става въпро

 3. chorbalan4o каза:

  миналата година в светли понеделник не си бях у мойта енория, а в друга и там се черкувах. Та във Велика Събота се бях изповядал и не намерих нищо лошо да се причастя и в понеделник, и един „послушен“ и „благочестив“ свещеник ми каза:

  „Владиката нареди да не причаставяме народа в извънпостно време…“

  Шок и ужас, щот съм ял агнешко в деня на Светлото Христово Възкресение и току видиш ли вече съм станал прокажен и не мога да се причастя.

  не знам, дали наистина дядото го е наредил това нещо, но Слава Богу, има свещеници, дето не го изпълняват, а изпълняват Божията воля.

 4. Дон Кихот каза:

  св. Феофилакт Болгарский: „Знамение изумляет, но не научает и не приносит пользы, а часто и вредит“ (http://portal-credo.ru/site/?act=monitor&id=5554).