Прожекция на филма „Градината на Пресвета Богородица“ в Седмицата на православната култура в СофияИнициативата Седмица на православната култура в София се провежда с благословението на Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски, с духовната подкрепа на Софийската света митрополия.

Седмицата включва и прожекции на няколко документални филма, посветени на православната вяра, от български автори. Един от тях е филмът „Градината на Пресвета Богородица“ (2018, 65‘) за ежедневието на светогорските монаси от единствения български манастир на полуострова – „Св. вмчк. Георги Победоносец“.

Авторският екип ни отвежда на място, на което времето тече по различен начин, а мнозина го смятат за най-святото на земята. Място, на което молитвата не е спирала повече от 1000 години, а земята е обещана на Божията майка – Градината на Пресвета Богородица.

„Градината на Пресвета Богородица“ е дело на творческия екип Силвия Павлова (продуцент) и Борислав Павлов (режисьор).

Камерата повежда зрителя към най-съкровените кътчета на светата обител в откровен разговор с монасите. Последвайте ги в кухнята и се включете в приготвянето на манастирските гозби! Радвайте се на живота и се молете редом с братята. И слушайте. Слушайте тяхната история, философията им, слушайте сърцата им! Ще ви разкажат за един напълно различен свят – уединен и изпълнен с молитви, но и много динамичен.

Вход: свободен, с предварително записване на тел. 02 980 1660.

Кога: 12 октомври (събота), 20 ч.
Къде: Ателие-книжарница „Къща за птици“ (ул. Проф. Асен Златаров 22)

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

Програмата с всички събития на Седмицата може да видите тук.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...