Разколници произвеждат архонти в САЩМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. Bonev каза:

  Кой каквото може това произвежда. Бог да ни е на помощ.
  Амин.
  Боян Бонев

 2. Траянка Георгиева каза:

  „Суета на суетите – всичко е суета“.
  И на кого е нужно всичко това? Каква полза принася за вярата? Кому служи? Вълнува ли се Бог от това, че някой е станал архонт? Шум, показност. Търчане при папи и патриарси. Големи вълнения, големо нещо!
  Човека ако има бол пари нека помогне на българските пенсионери и децата по домовете. Това е Богоугодно, защото те се нуждаят. Това Бог би приел. Всичко друго е празна суета.
  Суета на суетите!

 3. свещеник Велико каза:

  Жалко за Венци, гордостта и манията за власт водят до такива жалки неща.

 4. Иван Николов каза:

  Прав си Бонев. А сега нека всеки сам си отговори кое е за предпочитане между „канонични ДС агенти “ отдали се изцяло как да увеличат личните си сметки или „разколници архонти „бленуващи за „българско средище – църква, дом за възрастни и културен център. След като българите в Св.Георги се „нарадваха до насита“ на първото,решиха да опитат второто. Дай Боже,след някое време да стигнат и до третото – Ортодокс чърч ъф Америка,към която принадлежи другата българска църква в Лос Анджелис и където не произвеждат архонти,а само обикновени християни! Докато чакаме това да стане ми се ще да прочета в сайта и статия със заглавие като „Канонични произвеждат ДС агенти в България“ -материал по темата бол..а и от САЩ ще помогнем с още,стига да има желание за писане у редакторите.

 5. Praetor каза:

  @Иван Николово – за съжаление много точно казано.

 6. Теди Салова каза:

  хаххаха завистта Ви няма край , та нима така наречената БПЦ не се състи от ченгета избирани по времето на социализма ? Истинскте по призвание свещеници са били избити и изпратени в лагери, а всички онези НАЗНАЧАВАНИ, а не избирани по достйнство свещенослужители и епископи сега се правят на праведни и много им е угодно до критикуват.А в Библията е писано , който мисли че е безгрешен нека първи да хвърли камък – цитирам по памет.Така, че си гледайте Вашите кирливи ризи и изисквайте от Св.Синод да помага на бедни,сираци и пенсионери ,защото това е едно от най важните им задължения , а не да клюарстват като манленки ,кой ,къде, какво направил и да тънът в разкош.

 7. о. Павел каза:

  [quote name=“Теди Салова“]хаххаха завистта Ви няма край , та нима така наречената БПЦ не се състи от ченгета избирани по времето на социализма ? Истинскте по призвание свещеници са били избити и изпратени в лагери, .[/quote]

  Глупости драскаш, Теди. Последният лагер в Ловеч беше затворен през 1962 г. Оттогава мина почти половин век и много от хората, ръкополагани през този период, не са ченгета, а даже жертви на ченгетата. Казвам ти го от собствен опит.

 8. Иван Николов каза:

  [quote name=“о. Павел“]
  Глупости драскаш, Теди. Последният лагер в Ловеч беше затворен през 1962 г. Оттогава мина почти половин век и много от хората, ръкополагани през този период, не са ченгета, а даже жертви на ченгетата.[/quote]
  Глупости драскаш ти отче Павле! Знам за свещеник убит в български затвор през 1972 г. А през 1982 г. свещеника живеещ в нашата жил.кооперация, изяде два шамара и преспа 3 дни в мазето на милицията затова,че се обърнал към Завеждащата Траурните Обреди с „колежке“. Апропо,
  агент Мишо -Старозагорски да не би случайно и той да е „жертва на ченгетата“,както пишеш,защото агент Николов Ню Йоркски,доста се потруди да се изкара такъв и в България,за съжаление,се намериха немислещи люде,
  които да му повярват.В Америка обаче българите все още мислят и вместо да се възхищават на писанията му,
  показаха му вратата,и не само заради миналото му, но и заради настоящето, което виждаха под омофора му.Това се случи в Св.Георги,но тук предпочетоха да си замълчат.