Русенският митрополит Наум чества 50-годишен юбилейСнимка: Ангел Карадаков, Bg-patriarshia.bg

В днешния празничен ден, когато Църквата чества св. Йоан Рилски, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум отбеляза своя 50-ти рожден ден.

За да уважат митрополит Наум и да служат заедно с него или да вземат молитвено участие в светата Литургия в деня на рождения му ден, в катедралния русенски храм  „Св. Троица“ се събраха членове на Св. Синод, епископи и множество духовници не само от Русенска епархия, както и архиереи от Гръцката, Румънската, Антиохийската и Украинската църква (Московска патриаршия).

В своето слово митрополит Наум благодари на всички свои гости за уважението и честта, която са му оказали с присъствието си, като изрази особена благодарност на своите родители и наставници в Христа. „Благодаря на Бога, че ме доведе на пътя на спасението“, каза митрополитът. Поздравления бяха прочетени от името на Вселенския патриарх Вартоломей, на Румънския патриарх Даниил и на митрополит Онуфрий, предстоятел на УПЦ-МП.

Пловдивският митрополит Николай прочете поздравителния адрес от името на Българския патриарх Неофит и отправи към своя събрат лично пожелание за дълги години на благодатно служение.

Архиепископ Теодосий от Румънската патриаршия подари на митрополит Наум икони на Св. Богородица и на св. Йоан Рилски, и енголпие, като също му пожела дълги години благодатно и спасително служение в Христа.

За много и благодатни години, Ваше Високопреосвещенство!

Снимка: Ангел Карадаков, Bg-patriarshia.bg

 

Източник: Bg-patriarshia.bg

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...