Сатанисти оскверниха Православен храм в СофияМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Циганите от петдесетническите секти определено не се занимават със сатанизъм. Това са онези, които реват по концертите на Мерилин Менсън и сие.
  .
  Но случаят има и друга страна. Днес съобщиха, че архиерейският наместник на Петрич извършил панихида за вещицата Ванга. Щом ние общуваме духом с дявола, защо се чудим, че дяволът идва при нас?

 2. zlatkov каза:

  Храмът не е в квартал „Редута“, а в „Коньовица“, на бул. „Константин Величков“, томно до циганската махала „Татарли“.

 3. лъчезар каза:

  Съгласен съм с Дон Кихот,че това не са цигани,но не мога да приема обясненията за гастролиращи групи.Най-вероятно са кретенчета,търсещи поле за изява или някакви побъркани метълисти.Друг софийски храм със същото име обаче, често се използва от циганите като тоалетна.

 4. Ангел Небесен каза:

  Преди да запалят и осквернят ръкотворният храм, някой „добър“човек е запалил и осквернил техните души! Бог знае какво е в душите им!

 5. Idiot каза:

  Прости им, Господи, защото не знаят какво вършат!
  Не мога да се съглася, че хеви метълистите са направили това под действие на тяхната музика. Ако човек търси Истината, ще я намери и в хеви метъла. Не винете музиката. Приличате на комунисти. Ще подкрепя това си твърдение с един пример – отец Божидар Главев от с. Горица, Поморийско. Отецът е автор на текста и музиката на рок-песента №1 на ХХ век – „Черната овца“ на група „Ахат“, чийто китарист е бил.

 6. Liturgist каза:

  Но портите адови няма да и надделеят. Нека не се очудваме на подобни неразумни и провокативни действия. Ясно е , че Църквата ще загуби битката в чисто исторически план. Но ще я спечели от гледна точка на вечността. Няма как да се анатемосат тези вандали, защото те не принадлежат към св. Църква… Бог да ги съди, а ние нека помним думите на св. Игнатий Брянчанинов “ Не се мъчи с немощната си десница да спреш всеобщото настъпление „, но естествено това не означава, че трябва да сме безразличини към ставащото. Докато ни има нека свидетелстваме за истината…

 7. toshev2006 каза:

  Споменатият о.Божидар Главев, е писал мужика за „Ахат“ преди обръщането си към православието. Сега няма нищо общо с „метъла“. Ако някой лукаво извлича полза от такива обстоятелства за да изявява някоя своя слабост, то нека не заблуждава останалите. Все едно да кажеш, че блудния живот на Св.Мария Египетска, преди промяната в душата и, е повод да лансираме т.н „свободна любов“ между младежите. Моля ви, не злоупотребявайте с фактите, чрез изопачаването им.

 8. evfimiya каза:

  Neka se pomolim za izvurshitelite na tova zlo delo – Bog da gi osvetli v istinata za da trugnat po praviya put, da gi vrazumi i da im prosti! Za Nego nyama nevuzmozni neshta.

 9. Дон Кихот каза:

  Софийската Мала Света гора: Манастирите около София
  Автор: Валентина Динева
  Раздел: Православна литература, Архитектура
  Издателство: Медиатама
  Народност: българска
  първо издание, 2007 год.
  меки корици, 356 стр.
  Цена: 25,00 лв

  Тази книга представя венеца от манастирите около София, образували славната в миналото Софийска Мала Света гора. Авторът проследява възникването и развитието на тези манастири, промените в архитектурния им строеж, както и тяхната социална роля и значимост през различните исторически периоди. Отделено е място на състоянието и функциите им днес. Въз основа на лични наблюдения авторът се опитва да предаде картината на съвременното протичане на храмовите празници на манастирите и да покаже как и доколко днес са запазени и се практикуват традиционните обичаи.