Светски чиновници подеха атака срещу новия Пловдивски митрополитМоже да харесате още...

12 Отговори

 1. safa1 каза:

  Apsoliutno to4en be6e diado Nikolai s postapkata si.Vseki koito iska da vliza v pravoslavnia hram moje no ne vseki moje da vleze v Svetaia Svetih.I nima tova ne go znaiat Jelev i Matanov?Togava koi intarasi za6itavat te i na kogo slujat tezi gospoda?

 2. missi каза:

  предвидено римокатолиците да влизат в олтара на „Невски“ и това Николайчо го днае много добре.За не говорим ,че изблиците му са от много по -рано,още от Семинарията,където си позволяваше да гони ученици,да крещи и фучи наляво и надясно…
  И пак за „Невски“-свещеници от тогава помнят,как ги е карал да крият ключа в ръкавите си.
  А на проф.Желев не може да му стъпи на малкия пръст по знания и принос към Православието,ма се обърнало яйцето да учи кокошката…Жал ми е за пловдивчани

 3. verdi138 каза:

  Явно и патриарх да стане, епископ Николай не може да надскочи себе си. Днес в Двери на православието има хубаво отворено писмо към владика Николай и неща, над които да се замисли (М). Значи пазим храма от папата, а разрешаваме на МАСОНИТЕ да се заключат в него и да си проведат ритуала при погребението на И.Павлов. Освети ли храма след това владиката? или аршинът за папата е един, а за приятелите сатанисти друг? Щото нали като викарен епископ им разреши да го извършат тоя ритуал… Владика Николай е също богословски много неграмотен, но поради факта, че досега е стоял встрани от медийността това не се е забелязвало. Но още с първите му публични изяви тази неграмотност лъсва. Какъв „стълб и крепило на истината“ ще бъде, като той дори не познава истината? Ще си позволя да коментирам само тези му думи : „Желев има архонтска титла, дадена му от чужда православна църква“
  Какво значи чужда православна църква? Никой ли не ви е учил, че филетизма е ЕРЕС съборно осъдена при това? В православието няма наши и ваши (Колос.3:11), а има такива, които събират с Господа и такива, които разпиляват (Лук. 11: 23) . Много разпилявате владико, много. Тежко им на пловдивчани, тежко и на БПЦ

 4. TPOTOAP каза:

  Никита е бил пациент на 4-ти километър.

 5. iliana каза:

  „чужда православна църква“ …

 6. p_stefanos каза:

  Не ми е много ясно, ако е възможно safa1 да ми поясни в Новия завет има ли Светая Светих? Аз до сега мислех, че това е само в старозаветния храм, чиято завеса се раздра от горе до долу.
  А „чужда православна църква“ вероятно означава, че нашата е най-православна, защото има такива колоси на богословието като дядо Николай, който има най-православната брада и носи най-православната шапка. А който пита има ли някой под шапката, той е еретик. Проповедите му сме ги слушали по предаването „Иконостас“ на Нова телевизия. Все едно четеш семинарски записки на випускник от паралелния курс, завършил с пълно шест.

 7. iliana каза:

  сега видях че и верди138 е коментирал въпроса за „чуждата“ църква. и се съгласявам, че изказването на епископа говори за богословската му култура.

  обаче за един епископ това разбиране трябва да бъде нещо повече от въпрос на култура. от друга страна, явно в случая инерцията да идентифицираш другия като чужд и най-често – враг е толкова силна, че прескача културните въпроси…

  питам се, ако епископът по някакъв мистичен начин явява единството на Църквата на всяко място (както пишат богословите), то какво явява този дележ на Църквата на своя и чужда епископския ум? що за парадокси са това…

 8. toshev2006 каза:

  За онези дето се удивляват на израза“чужда прав.църква“ искам да напомня, че често в пряката реч, в едно живо телевиз.предаване е възможно да допуснеш грешка на речта.Вероятно „чужда“ е имал предвид „друга“ а не българската поместна прав.църква.
  На „тротоар“ бих казал ,че е същински хулиган, където си позволява да обижда митрополит.По думите му личи че е глуповат.
  Доколко Ил.Павлов е масон-това само с голи приказки не се доказва.Това ,че е погребан в хр.“св.Неделя“, ами че ако е православно кръстен, защо да не бъде и православно опят.Ил.Павлов не съм чул да се е обявил публично за масон, а папата публично си поддържа ереста на римокатолицизма.
  о.Стефан пак негодува срещу тези ,които хулят „приятелите“ му католици.
  Изчакайте да го видим, как ще се прояви като действен митрополит д.Николай, пък тогава го критикувайте. Нека да е по-нататък във времето.

 9. iliana каза:

  грешката на мисълта е грешка на езика (да перифразирам известния израз).

  казва ли човек за брат си „един чужд човек“ – ей така, погрешка, понеже е в живо предаване?!

 10. 100 каза:

  1. Не става дума само за православно опело на Илия Павлов, а за още едно – насред църква и

  2. Ще ви задам една гатанка: колко митрополити бяха на опелото на Илия Павлов и колко на опелото на проф. Тотю Коев?

 11. verdi138 каза:

  Отговарям веднага на въпрос 2, на опелото на проф. Коев – цифром 0 и словом 0. Така беше почетен един от последните големи богослови у нас отдал целия си живот на БПЦ.

 12. verdi138 каза:

  Sorry, малко недоглеждане, а няма едитинг.