Свещениците, които не изпратят писмо до владика Кирил, ще бъдат наказаниМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. ta6evv каза:

  Колко жалко,имат ли друг избор горките отци.Казва им се в прав текст,че трябва да си траят.

 2. ta6evv каза:

  Колко жалко,имат ли друг избор горките отци.Казва им се в прав текст,че трябва да си траят.

 3. toshev2006 каза:

  Днес свещенството няма „профсъюз“, който да защитава позицията му. В миналото от 1905 до 1955г е съществувал т.н.свещенически съюз. Съюз на епархиалните свещенически братства обединени с еднократно извършван годичен конгрес, с печатен орган и представителен комитет. по разни въпроси и проблеми свещенството е изявявало своя глас и е било чувано.В Екзархийския устав има специален параграф в който е разгледан въпроса за съществуването и устройството на свещеническите братства.
  През 1955г патриарх Кирил е закрил тази институция, по известни причини. ПХрез 1993г о.Анатолий балачев и проф.Радко поп Тодоров се опитаха да я възстановят, но безуспешно, защото бе в подкрепа на разкола.Днес отново има вопиюща нужда да се мъзстанови т.н. свещ.съюз. вярвам ,че има събратя от цялата страна, които искат това да стане.да има орган изразяващ публично позицията на свещенството сред обществото по разни църковни проблеми и въпроси.Желаещите да го възстановим нека ни пишат!

 4. toshev2006 каза:

  Г-н Митев, ако вие не го знаете, то свещениците го знаят, това че г-н Секулов е спец по „далаверите4 с църковни имоти.Адвокатъ(ите пък имат функцията при такива сделки, да узаконяват блеззаконието, издържано юридически.Защо за църковните имоти не отговаря цял екип лица, респективно и адвокатът на митрополията да не е един а екип от такива.Защото при по-голямо мнозинство трудно стават „далаверите“, все някой може да се „провали“ и сделката да не стане тъй както на някои им се иска.
  Затова благословии не се искат!

 5. ta6evv каза:

  искаш да кажеш,че всичките ни отци във Варна не са запознати с църковните дела.Трябва да искат благословия от владиката да защитят самия него.Човече Свещенник,това означава много.Аз лично смятам че отците ни във Варна са достатъчно грамотни да вземат такова решение.Това,че не е по схемата на някои си е отделен вапрос.Моля те престани да говориш от позицията на истински вярващия,компетентния по всички вапроси;да се поставяш дори по горе от отците.Ставаш досаден и смешен.

 6. ta6evv каза:

  Пак почертавам;Свещенник,това означава много.Нашите отци не са толкова елементарни за каквито ги мислиш.Те си имат своята позиция и савсем не са стадо та да ги повежда някой.Наистина нещата са мн.деликатни.Но разковничето е,че те спонтанно са изразили своята позиция.Тази позиция има своята сила,колкото и някой да ги е яд от това.Естественно,че сега ще изгърми някой бушон,но факт е,че отците си казаха тежката дума.Дано някой се замислят,защото след отците и ние миряните сме на ход.