Свещениците, които не изпратят писмо до владика Кирил, ще бъдат наказани


Източник: Дарик радио

Негово Висикопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил е разпоредил на свещениците, които са участвали в епархийското събрание миналия петък, да напишат покаятелни писма, но не за да оттеглят подписите си от приетата декларация срещу началника на отдел "Синодални имоти" и адвоката на митрополията Веселин Панов, а защото са предприели действия, които не са съгласувани с владиката.

В писмо до медиите с подател Петър Иванов, се твърди, че по разпореждане на владиката свещеници от Добрич и Шумен са принудени да пишат покайни писма, с които да оттеглят подписите си от приетата декларация срещу началника на отдел "Синодални имоти" Митко Секулов и адвоката на митрополията Веселин Панов.

Наказания грозят всички духовници, които не са изпратили покайни писма. Най-голяма отговорност ще се търси от протосингела на Варненската Митрополия – отец Серафим Геновски, който инициира епархийското събрание миналия петък, твърди в писмото си Петър Иванов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...