Св. Синод освободи архим. Самуил от длъжността игумен на Бачковския манастирНа заседанието си от днес Св. Синод е взел решение да освободи от длъжността игумен на Бачковския манастир архим. Самуил, съобщава официалният патриаршески сайт.

Архим. Самуил (Теодосиев) бе назначен за игумен на обителта по решение на Св. Синод от 15 декември 2017 г.

В синодалното решение се посочва, че на негово място за игумен е назначен Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий. Архиереят е игумен на Троянския манастир от пролетта на 2014 г.

В решението не се посочват причините за промяната, както и не се уточнява дали епископ Сионий ще остане игумен на Троянската света обител.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...