Сектата на сциентолозите преговаря с правителството за официална регистрация в България?Новината, че "сектата на Том Круз идва в България", разпространява днес Дарик радио. В публикувано от радиото интервю, Мартин Уайтман, директор „Човешки права” в европейския офис на "църквата" на сциентолозите, заявява, че организацията възнамерява да кандидатства за регистрация като вероизповедание в България.

От интервюто става ясно, че Мартин Уайтман е водил разговори с представители на българското правителство, в резултат на което заявява увереност, че молбата за официална регистрация на сектата по новия Закон за вероизповеданията, ще получи одобрение.

"Нека кажем просто, че проведохме добър диалог. И все още предстои да набавим необходимите ни документи. " – завършва директорът на европейския офис на "църквата" на сциентолозите.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...