СЕМ: Религиозната тематика е част от големия въпрос за възпитанието на подрастващитеМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Вие разбрахте ли най-сетне що е това СЕМ, кого обслужва и защо хората, отвратени от такива уродливости като СЕМ, масово напускат България? Подписки нищо не решават. Трябват решителни и драстични действия.

 2. Владислав каза:

  Моралното падение на нашия народ е пряко следствие от неговата бездуховност. Всъщност, поправям се- духовност, все повече клоняща към сатанинска. Защото т.нар. „атеизъм“ (с неговите „уханни цветове“- комунизма, фашизма, империализма, материализма, хедонизма и мн.др.“-изми“),иначе казано- безбожничеството- е също религия! Но религия, която води към пропаст- и това ясно се вижда впрочем. Вижда се по бавното, но системно и неотклонно превръщане на нашата младеж в елементарни, бездуховни полу-животни. Тези пък, които са „духовни“ са с духовност клоняща към сатанинската, а не човешката, камо ли Божията. Та, ето ви „атеизъм“- малко нещо под сатанизма и бесоуподобяването. Наследието на 45 години друг един „-изъм“.

  Как няма да имаме такъв СЕМ? Не е ли той от български граждани? Как няма да имаме такива „закони“? Когато нашата мечта и въжделение е да се влеем в измиращото стадо на EU, което пък е далеч пред нас по своето разложение? Когато 90% от жените ни са убедени детеубийци, а и целият ни народ е потънал в грях? Болшинството българи си нямат и представа Кой е Бог и че той изобщо съществува. Много Му се присмиват, като на „тъпо суеверие“.

  Вярата дава духа, а духът дава морала. Духът дава живот или смърт. Не случайно нашият народ буквално ИЗМИРА. Какво още трябва да се случи, за да разберем, че трябва да се върнем към Бога, и то- към Христа, защото Той е спасил народа ни през вековете- а не лъжепророка Меймет или др.подобни нему? Какво още- за да кажем на децата си за Христа?

 3. Дон Кихот каза:

  Щом проявява системна нетолерантност към Православието – „традиционно изповедание“ според действащата Конституция, Трифонов трябва да бъде даден под съд. В противен случай протестите ще останат на принципа „много шум за нищо“.

 4. srebrova каза:

  Добре е да сме внимателни към себе си. Ако помислим колко от нас живеят така, че да не съблазняват невярващите или колебаещите? И от клира и от миряните? Внмаваме ли, в облеклото си,поведението, думите си?
  Едно мнение. Дали не би било добре енорийските свещеници да са в по-близка връзка с кметовете, директорите на училищата, с бедните, които не посещават църковните служби, но са нуждаещи . Да напомняме за себе си с добри дела, както първите християни. Има много да се желае от нас за да не даваме повод да се осмива Православието, което е красота и истина. Иванка Златарска

 5. psalta каза:

  Razbira se 4e tova e taka,trqbva nai posle da se vuvede verou4enieto v na6ite u4ili6ta.I az kato bogoslov sum gotov na drago surce da pomogna s kakvoto moga v tazi iniciativa.Dano vsi4ko tova zavur6i s blagopolu4en krai.