Софийската света митрополия създава нов отдел „Милосърдие и благотворителност“От септември към Софийската света митрополия започва работа новосъздаден отдел „Милосърдие и благотворителност“, воден от принципа на православното разбиране за дяконията, благотворителността и социалната дейност, се казва в съобщение на официалния сайт на Софийската митрополия.

Отделът ще работи под духовния надзор на ставрофорен иконом Ангел Ангелов, който доскоро беше протосингел на Софийския митрополит, а сега е поел отговорността на духовен надзорник на Софийска епархия.

Новият отдел ще се ръководи от Теодор Атанасов, началник на кабинета на Българския патриарх.

Основната мисия на новия отдел ще е осъществяване на връзки между Софийската митрополия и държавни, общински и неправителствени институции, организации, съюзи и др., свързани със социалната, милосърдната и благотворителната дейност, както и да организира социалните и благотворителните инициативи в епархията и между отделните енории, да ръководи и координира задачите по реализиране на социалната дейност на самата митрополия.

Епархийското ръководство на Софийска света митрополия се надява по този начин социалната и благотворителната дейност в епархията да бъде систематизирана, централизирана и подобрена.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...