Стандарт: Самозвана монахиня вдига сарай за владициМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. blago4estiwia каза:

  такива християни са нужни на BG-универсалисти! Нали е ПРАВОСЛАВНА! А и не случаино се сдушиха с новия владика!
  всичко трабва да е по канон!

 2. Irina каза:

  Възмутена съм, че подобни материали намират място на страниците на „Православие.бг“. Трябва ли всякакви оскърбителни статии да се преписват тук? Единственото, което може да направи този текст е да отблъсне този, който го чете, от църквата и вярата. Не мисля, че това е мисията на сайта „Православие.бг“ .

 3. Idiot каза:

  Всичко е по Боже допущение. Даже и да е шарлатанка, пак е по Божие допущение. Не е страшно, че не се сбъдват прогнозите и`. Страшното би било, ако се сбъдваха. Нека не забравяме, че всеки Господ дарява със свободна воля и не желае да ни пречупва, макар и да може. Затова и нас като негови деца ни оставя да намерим своя път към него. Затова тъй търпеливо ни оставя да се лутаме и грешим. Но ще поживеем и ще видим какво ще стане с тази сестра. Както се казва в Светото Писание: по делата им ще ги позаете. Нека не забравяме, че и тя ще умре и много по-строго ще бъде съдена, ако е монахиня. Стигнал съм до извода, че по смърта би могло да се съди какъв човек си бил. Нека се молим за „християнски, мирен и непосрамен край“.

 4. toshev2006 каза:

  Тази „сестра“ Христина въобще не е подстригвана от никого за монахиня, т.е тя не е монахиня. до преди време имотът където построи параклис „Св.Панталеймон“ беше нейна частна собственост. Покойният митрополит Арсений успя, чрез компромиса -да освети параклиса, да прехвърли имота под ведомството на пловдивска митрополия. това той лично го е казвал. Каква ще е съдбата на този „сестра“ занапред, зависи от новият пловдивски митрополит.
  Ясно е едно, че такива кощунници и прелесчави магьосници, нямат нищо общо с Бога и нямат място в църквата, особенно, когато за лично облагодетелстване се представят за църковници. И до днес ходят свещеници от Смолян да извършват богослужение и треби в този параклис и не знам, дали някои си е позволил смелостта да я изобличи за нечестието и и дяволизма.Крайно време е Църквата да има ясно становище ,кое е от бога и кое не, да няма съблазън сред народа. Мекушавото мълчание е или човекоугодие от личен интерес, в ущърб на вярата, или кривославие. Стига сме куцали на две колена, като Израйля по времето на Св.прор.Илия!

 5. izvor каза:

  но не от това, че в сайта се публикува новина за „сестра Христина“, а от това, че ако един шарлатанин или мутра дава пари на митрополията, тогава е „православен“. И от това съм възмутен също, че ако аз съм православен, но не съм мутра или врачка, няма да имам никакъв шанс да бъда угоден на някой „високопреосвещен“. Парите говорят явно!

 6. iliana каза:

  „Единственото, което може да направи този текст е да отблъсне този, който го чете, от църквата и вярата.“

  Не текстът е проблем, а явленията, които описва. Ако те Ви отблъскват от църквата, а вероятно не само Вас, значи е добре хората, които ги благославят тези явления, да се замислят о въпроса. Ако ли пък нямат време или други условия за мислене, поне да знаят че някой се отблъсква поради това, което вършат.

  Дискретност, каквато препоръчвате, в случая е неуместна. Защото явно жената е широко известна с дейността и църквните си проекти. И също така явно много хора са приели нейната дейност за част от църковните „услуги“, за които се плаща. А това има значение.

 7. Ангел Небесен каза:

  „Възмутена съм, че подобни материали намират място на страниците на „Православие.бг“. Трябва ли всякакви оскърбителни статии да се преписват тук? Единственото, което може да направи този текст е да отблъсне този, който го чете, от църквата и вярата. Не мисля, че това е мисията на сайта „Православие.бг“ .

  Не разбирам как нечестивите действия на който и да е може да отблъсне човек от вярата в Христа. Това са напълно различни неща. Нашата вяра не се извежда от дествията на някой нарекъл се православен(високопоставен в църковната йерархия), а от Духът Божи, Който е във нас от Светото кръщение; и за разлика от протестантите, ние дрябва с ДЕЙСТВИЯТА си да пребъдваме в него и в Бог; тоест ние сме православни, когато се стремим да се уподобяваме на нашия образец Бог Христос, а не когато тръбим кой е православно и кое не е.

 8. faf каза:

  Това което прави в.Стандарт е достойно за похвала?Ето повод за расъждаване от страна на дълбоко религиозните в този сайт.Защото от сълзливи приказки вече няма нужда.Да си говорим как само господ съди и ние християните нямаме това право.НАПРОТИВ!!! Имаме и ще го защитим.Предпочитам в една митрополия известно време да няма владика,и тя да се управлява от епархиален съвет,отколкото да има владика,който в своята неграмотност и лудост не знае какво прави.Ето видяхте ли сега – що е то млад,консервативен и леко не на себе си епископ.Гаранция ви давам след около година и половина в Пловдивска епархия ще има две митрополии с двама владици.И този път няма да е виновен разкола а симонията,алчноста и лудостта?