Старозагорският митрополит: застрашена е институционалната независимост на ЦъркватаМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Anima_Mea каза:

  e, най-сетне успяха да уточнят синхронно плещене за застрашената независимост на БПЦ, с поизнервения Любен Дилов. Него пък, странно защо, будната родна журналистика все още не го е попитала за „интервюто“ с митр.Иларион?

 2. toshev2006 каза:

  Не прибързано решението на Синода относно Декларацията по архонството, прибърпзано беше приемането на д.Галактион в БПЦ след разкола с мнимото му „покаяние“.
  Също Църквата трябва някак да извоюва независимост не от държавата ,а от пагубната независимост на някои „митрополити“.
  Докога с безчинствата и безобразието! Аман

 3. Християнче каза:

  Новоизпратения в Рим ,в църквата“Св.Винченцо и Анастасий“набеден за поп Боян Бобев от Разград,при чието ръкополагане цъковен хор и миряни викаха-„НЕДОСТОЕН“,продължава да лъже и поBTVче Синода е провел специален конкурс за най добър свещеник измежду 12-те епархии в страната.Само че в Рим започва да прави впечатление,че с доста феминизирани се е обградил дядо Тихон.СРАМ и ПОЗОР за Църквата и България.

 4. metodiy каза:

  Междузвездната (галактионска 🙂 ) война започна ! Най-после един владика да се надигне срещу силите на Мрака ! Какво недостойно поведение на Синода ! Нарушават собствените си правила, подчиняват се на разни директори и председатели на комисии, мамят дори папския нунций, като не му превеждат думите си…
  Галактион задължил някого към епархията си ! Дано намери още достойни хора, каквото и да говорят хилавите зли езици, и да ги възведе. А не да стои като стара мома и да плете интриги.
  Дилов-син отново зае най-похвалната позиция, която знаем още от Ку-Ку : да разтърсва склерозиралите духове. Щял да спечели ? Дано да спечели ! Време е този глагол да престане да бъде считан за мръсна дума в България. Да отговарят тези, които прибират пари, а не вършат работа. Парламентът е пълен с такива.
  Браво, господин Дилов !

 5. dbachev каза:

  Св. Синод не направи поне забележка на дядо Галактион, че ходи на мачове на Левски и това той го прави тендециозно, за да го виждат всички. Същото е нарушение и се наказва от Правилата на св. Православна църква, където е казано, даже написано, че епископ, който ходи на игрище (или зрелище), се низвергва. Сега дядо Галактион вероятно се позовава на чл. 11 от Устава на БПЦ, в който е казано, че цялата власт в епархията е на митрополита. И може да възвежда някого в архонство, просто защото в епархията командва той. Дори Епархийския съвет не може да му каже нищо, защото той само го съветва, но не управлява заедно с него. Тепърва Св. Синод ще си има главоболия с този човек. Вероятно, според мен, зад него стои дядо Инокентий, когото държавата разжалва на 21 юли 2004 година.