Студент по богословие се нуждае от подкрепа за лечение в чужбинаValentin BonevВалентин Бонев е баща на 8-годишен син, роден е през 1976 г. в Перник. Завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария, към момента е студент в Богословския факултет на СУ (задочно обучение) и се готви да поеме по пътя на свещенството.

За съжаление, в началото на 2015 г. на Валентин му е поставена диагнозата рак от неизвестно първично огнище. От този момент до днес са му направени четири операции и множество изследвания за търсене на огнището на заболяването в България, но към момента няма резултат.

Оказва се, че възможностите за адекватно и ефективно лечение в най-добрите специализирани болници в България са изчерпани. Затова Валентин се е обърнал за помощ към болница „Джон Хопкинс” в Истанбул, откъдето са му дали предложение за пълни изследвания, диагностициране и евентуално последващо лечение, но сумата, която е необходима за това е 5000 евро и е непосилна за Валентин и неговото семейство.

За да подкрепите Вальо в тази нелека битка с коварното заболяване, можете да изпратите дарение по дарителската сметка в ОББ: IBAN: BG58UBBS80021032036340 BIC: UBBS BGSF, или чрез системата ePay: valboneti@abv.bg КИН: 6819544529

Средства за Валентин се събират и в библиотеката на Богословски факултет на Софийския университет, както и в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ (ул. Проф. Асен Златаров 22).

Призивът на преподавателите на Валентин и на неговите състуденти от Богословски факултет на СУ е към материалната помощ да прибавим и нашата молитвена подкрепа в тези критични за младия мъж дни, за да го помилва всеблагият Бог!

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...