Създават обществен съвет по темите на етническите и религиозни общности във Варна


Източник: Днес+

Обществен съвет по темите на етническите и религиозни общности ще бъде създаден във Варна, съобщи кметът Кирил Йорданов. “Стана ясно, че е необходимо да знаем повече за традициите на варненци. Нямаме общ календар на празниците. Ние не можем да бъдем източник на заплаха за религиозния и етнически мир, който е характерен за нашия град, но трябва да направим всичко възможно да предадем този дух на по-младите поколения.

Това ще бъде една от основните задачи на обществения съвет – работа с младите в дух на етническа и религиозна толерантност”, коментира още Йорданов.

Той обобщи, че през миналата седмица се е провело е съвещание с представителите на католическата, ромската, арменската, турската, гръцката, полската общности и на израелтяните. В средата на месец март ще се проведе и първото работно съвещание на обществения съвет.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...