Три религиозни секти нападнали БургасНовинар

В Бургас масово обикалят представители на различни религиозни организации, които агитират най-често ученици и пенсионери да стават членове на тяхната църква и да посещават сбирките им, съобщиха вчера от община Бургас.

Данните са от доклад на МВР и местната комисия за борба срещу противообществените прояви, които са получили много оплаквания от родители.

Кметът на града Димитър Николов е призовал всички граждани да подават оплаквания, а в училищата ще бъде обяснено на родителите и учениците как действат три от най-разпространените секти в града. От общината ще изпратят писмо с описание на действията на Свидетели на Йехова, Евангелските петдесятни църкви и “Църква Исус Христос и на светиите от последните дни", позната още като църквата на мормоните. И трите изповедания са регистрирани у нас, но нарушават обществения ред и правата на гражданите, смята кметът.

При проверки по жалби на родители е установено, че представители на Свидетели на Йехова причакват децата по пътя за вкъщи и ги канят в “Залата на царството”, която се намира близо до училище и детска градина. Свидетелите на Йехова предлагат пари на децата за закуски, за да идват на техни сбирки. Мормоните организирали и курсове по английски език в сградата им. Представителите на петдесятните църкви привличат нови членове чрез безплатни екскурзии в чужбина и раздават пари, лекарства и дрехи, е станало ясно още от съвместната проверка на МВР и комисията за борба срещу противообществените прояви.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...