Фестивал на християнските изкуства ще се проведе в София



 

За четвърти пореден път Артцентър Алтера ще проведе своя Международен фестивал на християнските изкуства и култура. За разлика от предишни години, когато този фестивал се провеждаше в Несебър, през тази година той ще бъде в София, в сградата на Интерпред.

Фестивалът е насрочен за 9-13 май 2008 г. Четиридневната програма е богата на събития от различен характер – концерти, театрална постановка, изложба, дискусии и представяне на научни доклади.

Посетителите и участниците ще имат възможност да чуят изпълнения на формация Юлангело и на хора на Софийската духовна семинария и да видят документален филм за иконната изложба на Артцентър Алтера в Лондон. На 10 май ще бъде представен моноспектакълът на Врачанския театър "Оскар и розовата дама" (в театрална работилница Сфумато).

Научни доклади ще представят проф. дфн Цочо Бояджиев, проф. дфн Владимир Градев, Георги Тодоров, доц. д-р Олег Георгиев, д-р Мариян Стоядинов и проф. д-р Гюнтер Меншинг. Георги Тодоров ще представи и своята изложба "Град Св. София – невидимото християнско наследство на българската столица". Друга изложба под наслов "Християнската тематика – модерни погледи" ще представи авторите Свилен Блажев, Петринел Гочев, Даниел Дяков, Румен Жеков, Кольо Карамфилов и Росен Рашев – Рошпак.

В рамките на фестивала е предвидена и дискусия на тема "Християнското изкуство и култура в българските медии", където ще бъдат представени новите броеве на списание "Християнство и култура".

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...