Филмът на Вим Вендерс „Криле на желанието“ ще бъде представен в Енорийския център на столичния храм „Покров Богородичен“wim-wendersИнициатива на групата „Православна младеж“ „Християнско кино“ ще представи филма на Вим Вендерс „Криле на желанието“. Филмът е носител на множество награди, сред които и Златната палма на фестивала в Кан през 1987 г.

Прожекцията ще бъде на 5 февруари (неделя) от 12 ч. в Енорийския център на столичния храм „Покров Богородичен“ (ул. Г. Д. Зографина 2, зад хотел „Родина).

Затворени в самотата си, вечно заети със задълженията си, жителите на Берлин не забелязват ангелите, които ги наблюдават. Един от тях на име Дамиел би желал да изживее съдбата и чувствата на човешко същество. Той се влюбва в цирковата актриса Марион. Бившият ангел, актьорът Питър Фолк, който снима филм за нацизма, му помага да стане смъртен. Така Дамиел ще може да намери Марион и да научи това, което никой ангел не познава.

В дискусията за филма ще се включат доц. д-р Невелина Попова – сценарист, преподавател по кинодраматургия в Нов български университет, и Димитър Спасов – редактор в списание „Християнство и култура“. Входът е свободен!

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...