Християни и мюсюлмани се помолиха заедно за жертвите на пороите в Цар Калоян 

Източник: Дарик нюз

В първия от двата траурни дни за Цар Калоян православният свещеник на Цар Калоян Атанас Атанасов и плевенският мюфтия Бирали Мюмюн едновременно отслужиха заупокойни молитви за осемте жертви на наводнението в града. Пред сградата на общинската администрация до сваления наполовина български трибагреник се събраха християни и мюсюлмани, за да почетат паметта на загиналите в пороя седемгодишно момиченце, 57-годишен мъж и шест жени на възраст между 50 и 83 години.

 

Към пострадалите жители на града продължиха да пристигат дарения. Електроснабдителното дружество, което обслужва Разградска област, Е.ОN обяви, че опростява августовските сметки за ток, осигурява и 18 тона минерална вода за бедстващото население, пробите от чешмяната вода в града все още не сочат, че тя е годна за пиене – съобщават от РИОКОЗ-Разград.
С дарение на стойност 10 000 лв. пристигна министърът на вътрешните работи Румен Петков. Той предостави спално бельо и санитарни материали.
На заседание на Кризисния щаб министър Петков предложи членовете му да настояват да се създаде правителствена комисия, която да дефинира причините за наводнението и перспективите пред бедстващото население, да се поемат и конкретни ангажименти от държавата, които да са времево определени.
Според министър Петков в комисията трябва да има представители на министерствата на държавната политика при бедствия и аварии, на околната среда и водите, на здравеопазването, на земеделието на регионалното развитие и на МВР.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...