Чудотворните икони на Света Богородица ще останат в София до 18 майИзточник: news.bg

Чудотворните икони на Света Богородица ще останат в катедралния храм "Св. Александър Невски" до 14.00 часа на 18 май заради засиления интерес на хората да ги видят и да им се поклонят.
Това съобщават от Светия Синод на Българската Православна църква, цитирани от БНР.

Трите чудотворни икони пристигнаха в София на 12 май за молебена, отслужен от патриарх Максим за спасяването на българските медицински сестри в Либия.
От Троянския манастир пристигна чудодейната икона "Пресветая Богородица Троеручица", от Рилската Света обител – най-малко познатата Богородица – "Осеновица", а третата икона на Божията майка пристигна от Бачковския манастир.
Втори ден продължава поклонението пред трите чудотворни икони на Света Богородица пред храма "Св. Александър Невски".
Поклонението продължи през цялата нощ, а сега опашката от чакащи да се поклонят пред светините достига до бул. "Раковски".
Осигурена е полицейска охрана, но граждани сигнализираха, че наоколо не се вижда дежурна линейка, предаде БНР.
От "Бърза помощ" съобщиха, че от сутринта е получен само един сигнал и веднага е изпратена линейка. Общината е заявила за присъствието на дежурен лекарски екип до 20.00 часа снощи, казаха още от "Бърза помощ".
Полицаи качват инвалидни колички по стълбите на храма, тъй като не е осигурен рампа за инвалиди, въпреки, че на подобни прояви се стичат и много хора с увреждания.

Чудодейните икона "Пресветая Богородица Троеручица", съхранявана в Троянския манастир, иконата на Божията майка, която се пази в Бачковския манастир, както и най-малко познатата икона на Света Богородица – "Осеновица" от Рилския маанстир пристигнаха в столицата снощи. Беше отслужен тържествен молебен от Патриарх Максим за българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...