11 години от кончината на Българския патриарх МаксимНа 6 ноември се навършват 11 години от блажената кончина на приснопаметния Български патриарх и Софийски митрополит Максим.

По този повод, по решение на Светия Синод на БПЦ-БП, на 6 ноември (понеделник) от 9:00 ч., в Троянския манастир „Успение Богородично“ ще бъде отслужена архиерейска заупокойна св. Литургия.

След нея, към 10:30 ч. в светата обител ще се извърши и панихида за упокоилия се първойерарх на Българската православна църква.

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...