170 години от рождението на Васил Левски


Източник: Дарик радио

Паметник на Васил Левски ще бъде открит на площад „Васил Левски” в Сливен днес в чест на 170-та годишнина от рождението на великия българин. Панихида в памет на иеродякон Игнатий – Васил Левски и освещаване на паметника ще отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий.

Тържествата в Сливен започват с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Апостола, която се намира пред параклиса „Св.Цар Борис I – Покръстител”.
Инициативата за паметник на Васил Левски е на ученици от Професионална гимназия по електротехника „Мария Кюри” в Сливен и общината. Паметникът струва 20800 лева. 11000 лева са отпуснати от бюджета на общината, останалите средства са получени по сметка от различни дарители. Техните имена ще бъдат описани на плоча в основата на паметника, съобщи пред Дарик началникът на отдел „Култура и вероизповедания” Дора Ескидарова.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...