Религиозната тематика в шоуто на СлавиМоже да харесате още...

19 Отговори

 1. plamen каза:

  поздравявам авторката за тази непопулярна, но честна позиция. слави трифонов наистина трябва да направи някакъв морален избор и да престане да се опитва да използва религиозната символика, когато му отърва; да кани известни свещеници в шоуто си и да демонстрира почтително отношение към Църквата, а в същото време да намира образ като отец Нафарфорий за забавен. забавни образи на свещеници могат да се рисуват успешно и недразнещо само от много големи таланти, които са наясно с каузата си и наистина обичат църквата; актьорите на слави не са сред тях.

 2. роси каза:

  Наистина се радвам, че има хора като Елена и Пламен, които да изразяват открито своето мнение за шоуто на Слави, но питам се защо изобщо са го гледали и защо изобщо трябва да го следят този лумпен. Заради липсата му на мярка в това какво и кого да пародира и иронизира, отдавна не го гледам. Ако повечето хора го игнорират, неговото маскарадно шоу ще отпадне по естествен начин заради ниския му рейтинг. Вярвам, че това скоро ще стане, защото той отдавна се е изчерпал и затова посяга и на православието.

 3. famulus каза:

  бих покрепил това писмо в официална подписка с личните си данни!

 4. VAN каза:

  С вас съм на 200%.Няма място за такива проЗтотии в ефира.По-добре глупавите да мълчат преди да кажат някоя глупост/като Слави в случая/, за да не разберат другите, колко много не знаят и колко много са проЗти.Може и да успява да събере хорски погледи, но човешки-не.

 5. scrupus каза:

  От написалите коментари към тази новина има двама индивида, които също са си позволявали да пишат текстове и коментари, които уронват престижа на клира на БПЦ.Ах, какво лицемерие?!

 6. Владислав каза:

  Чудомир е пълен с осмиващи свещенството разказчета. Има ли обаче любов в тях, или има повече сарказъм?… Разколникът отец Любомир Попов от Варна често го четеше по сбирките – и ето… А Слави – те това ли е новата ни „класика“!? Помия до шия… Прави сте и даже – твърде меки към него.

 7. popov9333 каза:

  Масовият българин отдавна вече се „дрогира“ с пошлости като Slavi’s Talk Show и чалга. А всеки средно интелигентен човек знае колко е трудно, почти СВРЪХ-възможно отказването от дрогата. Ана-Мария от Русе

 8. pileto каза:

  Аз искам да попитам,господин Трифонов,какво би станало ако постъпи така срещу Исляма.Но нали православието е религия на търпимоста(а той това го знае и затова се чувства спокоен)си позволява всички тези цинизми.Ами стареца Паисий Светогорец беше казал“Потърпете братя и всичко ще отмине“.Лошото от цялата тази работа е че тази младеж неукрепнала попива всичко и копира тези ….тук ще замълча и ще кажа“Господи прости им те не знаят какво вършат“

 9. prezvytera каза:

  Получих и аз въпросното писмо в пощата си, и смятам, че е време да направим нещо. Не знам какво и как, но като цяло мисля, че трябва да се борим с тази пошлост. И като става въпрос за пошлост, крайно време е да повдигнем и въпроса за рекламите, открито изобразяващи човешка голотия, проповядващи свободната любов, в това число и хомосексуалната, и излъчването им във време, когато пред телевизорите са основно деца, да не говорим за излагането им по билбордове и афиши на всяка крачка по улиците. Дали да не направим един „Отечествен фронт“? (Всяка асоциация с предаването на Карбовски е случайна).

 10. Станислав каза:

  Не можем да се борим с глупостта чрез подписки и забрани. Само това ни липсва ! Да ни вменят рефлвкси, останали от Инквизицията :-). Ето един възможен отговор на организаторите: „По същия начин осмиваме и покварени политици, лекари, учители, полицаи и т.н….“

 11. Станислав каза:

  Не можем да се борим с глупостта чрез подписки и забрани. Само това ни липсва ! Да ни вменят рефлвкси, останали от Инквизицията :-). Ето един възможен отговор на организаторите: „По същия начин осмиваме и покварени политици, лекари, учители, полицаи и т.н….“

 12. choni каза:

  Гологлавия отдавна е профанирал шоуто си. Рядко там можеш да видиш гости, каквито имаше преди 2 – 3 години.
  Религиозната тематика се състои в окарикатуряване на православни свещенници, ритуали и традиции. Рядко го гледам. Предпочитам шоуто на Гарелов.
  Такова отношение никога не допуска спрямо представители на мюсюлманите и католиците. Вероятно такава е „линията“ на БТV. Нали някъде зад океана бе казано „Ликвидирахме комунизма, сега е ред на православието“.
  А на гологлавия му плащат добре.

 13. Teodor каза:

  Слава, Богу! И казаното е точно! Поздрави на авторката! Но…Цялото негово лъженационално чувство и стремеж да „хвали българското“ като намерение, сам той превръща в хулене, защото БПЦ и нейната история е тържеството на българското утвърждаване е света. Застъпничеството на Св. Йоан Риски(монах и той) ни „откъсва“ частица от Царството небесно и сега ни пази!
  Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй нас грешните!
  Отче преподобний Йоане, моли милостиваго Бога о душах наших!
  И нека Таворската светлина осветли душите на затъналите в мрака на безверието!

 14. dimoff каза:

  prosto ne mojete i ne iskate da povqrvate che mejtu tezi,naistina pomagashti i raboteshti za carkvata hora ima i takiva koito se vazpolzvat ot polojenieto si i sa ne znam kak da go kaja vie reshete:-) vsichki znaem che Slavi ne osmiva direktno carkvata a tezi koito go pravqt po dobre ot nego:-)

 15. dbachev каза:

  Митрополит Климент (Васил Друмев) има на руски език една студия, писана в Русия, в която той критикува по всяка линия бялото духовенство. Имам предвид българското бяло духовенство. Макар писана преди повече от сто и десет години, тя звучи толкова актуално, колкото човек, който е съвременник – особено в БПЦ, не може да си представи! Не бива да се забравя, че духовниците са хора като останалите, те са подобострастни като тях и имат същите недостатъци, характерни за всички! Важното е да се гледа душеспасителната мисия, която извършват! Защото това е смоисъла на свещеническото служение!

 16. kosioivanov каза:

  има една стара поговорка:“Прекаления светец и Богу не е драг.“Не си мислете,че едно шоу може да орони престижа на БПЦ(българска православна църква).Трябва да се замислим от къде черпят материал комедиантите.Точно там е проблема,а не че видиш ли заради един актьор и църквата се сринала.Всички знаем че в днешни дни има доста слаб подбор на свещенници,за такива се допускат хора които много често си нямат понятие че свещенството е служение а не професия,че свещенника е нравствен пример!

 17. kosioivanov каза:

  радвайте че ни показват какви са ни грешките за да можем да ги поправим.Амин

 18. kosioivanov каза:

  очудваме как християните обиждат в този форум и какви епитети използват!!!!!!само от тук могат да си извадят хората изводи и материал за скечовете!!!! 🙁

 19. Idiot каза:

  Трифонов се съди със сума ти жълти вестници, че публикували за него лъжи и го представяли в неблагоприятна светлина. От друга страна ползвайки дадената му огромна власт, много фино подработва зрителите, насаждайки им, в най-добрия случай, подигравателно отношение към Вярата и Православната ни църква, а в най-лошия – откровен неприязън.
  Човекът, който гледа неговото шоу, съвсем безкритично приема негативния образ, който се насажда.
  В книгата „Козните бесовски срещу човека“ с автор йеромонах Панталеймон, се привежда следното откровение на бесовете: „Как мислиш, може ли този, който умре докато гледа телевизия да премине митарствата? Виж, ако четеше вестник – може, но докато гледа телевизия – никога.“
  Забелязвам, че хората много мразят да мислят. Не са се научили. Пък и малко са тези, които искат да те научат да мислиш т.е. да можеш да правиш причинно-следствена връзка. Четящият може да я прави, а гледащият – много трудна работа. За огромна част от зрителите, това което гледа е приемано като чиста монета. За мен такъв нагледен пример е „Шифърът на Леонардо.“ Не знам. Може и да не съм прав, може и да съм сгъстил много боите. Но за Тифонов, за мен няма съмнение – системно злоупотребява с огромната власт, която притежава.
  Дали съм прав – не знам. Но това е моето мнение. Нямам номера на Господ, за да поприказваме с него за това.