Становище за Отвореното писмо на Светия СинодМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Иван Иванов каза:

  Да на Горан Благоев и хората като него, [b]не на „религиозни“ хора, които са карикатури и сурогат на духовници[/b], и погазват най-елементарни не само духовно-религиозни, но и светски норми на добро и почтено поведение!

 2. ivan simeonov каза:

  Г-н Благоев няколко пъти категорично ми отказа да ми даде ефир да говоря за църковно-календарния проблем в предаванета му. Това е защото аз съм обикновен гражданин. „Вяра и общество“ действително е обективно и безупречно във всяко отношение, най-любимото ми предаване. Но човекът Горан Благоев е непоправим грандоман. Не преувеличавам – пазя всички документи на неговите официални откази към мен ! Още философът Артур Шопенхауер е казал, че между добродетелите на твореца и творчеството му може да има голямо несъответствие. Разбира се, всичко това не ми пречи напълно да подкрепям г-н Горан Благоев. В Синода стана тих архонтски преврат.
  Сърдечни поздрави,
  Иван Симеонов

 3. Ясен Х каза:

  Обсъждане на календарните глупости е излишно, тъй че отказът е бил съвсем на място. Престанете да ръсите всяка манджа с безвкусната си мерудия. Проблемът с архонтството обаче е сериозен и трябва да бъде поставян на дневен ред дотогава, докато не получи адекватно разрешение. Единственото адекватно разрешение в случая е да бъдат забранени псевдоритуалите, които ни направиха за смях.

 4. д-р Камен Данов каза:

  По този конкретен въпрос г-н Благоев може би е прав, но това не пречи предаването му да е едностранчиво и на моменти грубо. По повод „узаконяването“ на архонтите повечето ми познати заявиха, че това е просто „отвратително“, но като чуя за този журналист и винаги се сещам за коментара му относно автомобилите на владиците, както и по някои подобни въпроси. Оставаш с впечатление, че говори някакъв безспорен морален коректив. Човекът явно има твърде високо мнение за себе си и е уместен въпросът, дали това не е някаква психопатология. Като добавим факта, че работи в БНТ, която никога не е била обществена медия, а напоследък е все по-пошла и поръчкова ми се струва, че май няма смисъл да го коментирам 🙄

 5. Иван Иванов каза:

  Имам молба към Джимо и д-р Данов, ако не помагат, поне да не вредят излишно и дори нагло!? (д-р Данов) на делото за противоставянето на налагането на тази неприятна, меко казано, практика за архонтисване от двамата антидуховници Галактион и Николай. Джимо и д-р Данов трябваше да бъдат свидетели на почти бесноватото поведение на хора като лакейката Десислава Пулиева и нейния антураж, насочено срещу този достоен журналист след предаването на подписката. Може би тогава нямаше да злоупотребяват с обществената трибуна тук и да пласират календароманиите си и пошлодилетански опити за психолого-психиатрични определяния под публикуваното становище!?

 6. д-р Камен Данов каза:

  Refab, Вие се отличавате с това, че масово не дочитате и не вниквате нито в статиите, нито в коментарите на различните читатели на сайта. Езикът Ви е груб и обиден, освен това вероятно Вашите мнения са „пошлодилетантски“, но аз не смятам, че моите са такива, тъй като аз съм професионалист в своята професия. Това, че не одобряваме работата на един журналист или на една цяла медия не означава, че подкрепяме архонтството. Надявам се преди да напишете следващия си коментар да помислите внимателно и този път да не злоупотребявате с трибуната и да не обиждате другите участници само защото имат собствено мнение и излагат без да обиждат другите аргументи в негова подкрепа! И още нещо: календарния въпрос е достатъчно важен и ще използвам възможността да поздравя автора на статиите по този въпрос в Православие!

 7. Иван Иванов каза:

  [quote name=“д-р Камен Данов“]………………Човекът явно има твърде високо мнение за себе си и е уместен въпросът, [b]дали това не е някаква психопатология[/b]. Като добавим факта, че работи в БНТ, която никога не е била обществена медия, а напоследък е все по-пошла и поръчкова ми се струва, че май няма смисъл да го коментирам :roll:[/quote]

  Вижте какво Ви е отношението в момента (подчертавам – в момента, т.е. точно когато се води сериозна битка с отъмнени сили!) към Горан Благоев!… Опитвайки се не достатъчно съответно да дискредитирате журналиста, по този начин използвате трибуна тук, съзнателно или не, за [b]да наливате вода в мелниците на хората, които арогантно нарушават [/b]писани и неписани нравствени и други правила и срещу които той се бори така доблестно.
  А Джимо и той – точно в този момент решил да се изхвърля, че според него „журналистът бил грандоман“. И Джимо и Вие имате право да пишете каквото си искате, но и аз имам право да реагирам на вашите действия.