Дядо Иларион: Архонт е бил и Свети Методий, Княз СлавянскиМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. verdi138 каза:

  Някога дядо Иларион беше най-изрядният епископ в БПЦ, но явно с годините вместо да израства, деградира. Владико, в цялата тази кампания не ставаше въпрос може ли БПЦ да прави архонти или не, а кои стават архонти, кой ги прави и защо. Значи вас името Слави Бинев не ви смущава? Чудесно, той и свети Моисей Мурин е бил разбойник, но покаял се, някъде да прочетохте че разбойникът Слави се разкайва? Напротив, той не съжалявал за нищо от миналото? Как ви се струва индулгенцията архонство, струваща 300 000 лева? За колко пари св. Методий стана архонт, по колко сребърника е вземал св. патр. Евтимий за служба? И къде въобще прочетохте, че патриарх Евтимий е давал благороднически титли? Слави Бинев ли ще ни сближава със Запада и защо въобще целият този цирк трябваше да се проведе в Рим? Като какъв митрополит Галактион раздава офикии в Рим или не знаете, че Рим се намира на територия, управлявана от друг митрополит – митрополит Симеон. Нарушение след нарушение, но така е след като и вие изрядният някога епископ си затваряте днес очите за всичко. Затова и днес в църквата си имаме никого не смущаващи митрополити масони, епископи търговци, архонти разбойници, женени и омъжени целибати…Жалко, много жалко, като на епископ ви се възхищавах, като на митрополит се срамувам от вас.

 2. verdi138 каза:

  Пропуснах да отбележа, че в.Новинар е част от бизнеса на Слави Бинев и това е причината журналистите или по-точно журналистката от тази медия вече няколко седмици да прави смешни еквилибристики за да защити архонството на началника си. Но едно предупреждение към всички тук пищещи, ВНИМАВАЙТЕ!!!
  „Архонството е ако те удари някой по-бузата да обърнеш дебелия край“
  СЛАВИ БИНЕВ

 3. toshev2006 каза:

  Наскоро чух едни думи изречени от висш наш клирик,че по настоящем управлява най славия Св.Синод в БПЦ през нейната история. Ами докато има Галактионовци и Иларионовци, и какви ли още не, все ще е така, та и по-зле….

 4. mmm каза:

  Няма ли поне един достоен митрополит в Църквата ни?!

 5. proben каза:

  „най-слабия“ или „най-славния“?

 6. justice каза:

  „Пожелавам на архонт Слави Бинев да е човек отдаден на тази си висока отговорност да брани църковността, щита на вярата и да отрязва сухите и неплодородни издънки с меча на правдата“ ! Край на цитата. МУТРАТА Бинев е съвършен със щангата, той друго не познава. Данчо Ментата учи богословие, и и архонта и ще го изучи. Преди щанги и бой, днес смирен и надянал расо. Навремето И. Павлов призова „Гущерът да си откъсне опашката. Сиреч, мутрите да се захванат с нормален бизнес. Не се сети обаче да си поиска от църквата титла срещу тлъсто възнаграждение. Нещо повече сам започна да раздава титли:“Мултак“№1,№2 и т.н на приятелите си, включително президента Желев. Обърка конците и накрая го гръмнаха. С. Бинев обаче, поучил се от грешките издига „пречистването“ на качествено ново и скъпо струващо равнище! Черните езици казват, че мизата под масата е около 400000 евро!? Друга интересна подробност е, че архонти можело да бъдат и жени! Вече имало кандидатки: Кюлева, Барбукова и прочие МУТРЕСИ. Как да си обясним какви заслуги например „демократа“ Йордан Соколов е провъзгласен през 2000г.за „Рицар на Светата гробница“ от Йерусалимският патриарх Диадор!? Човек, който цял живот е вършил грехове и престъпления изведнъж става рицар, което се равнявало на архонт!? И всичките бързат да забравят как доведоха мъката в милиони български домове. Подобни актове на дълбока несправедливост ще окрилят освен Слави Бинев и други престъпници. БПЦ не трябва да участва във подобни фарсове!

 7. Християнче каза:

  Съобщава се отново,че и това чудо ще се случи!…Новоизпратения в Рим,в църквата“Св.Винченцо и Анастасий“набеден за поп Боян Бобев от Разград се очаква и той скоро да бъде удостоен с титлата „Св.Архонтеса“,…или да бъде натирен обратно за Разград! Само че,кой ли ще го приеме и пак ли ще му викат както при ръкополагането му- „НЕДОСТОЕН“???

 8. Vladislav каза:

  Много моля да проверите публикуваното в dveri.bg мнение на митрополит Иларион, че публикацията във в.Новинар е измама:
  http://www.dveri.bg/content/view/3503/29/, и ако е вярно го публикувайте и вие.