Проф. Калин Янакиев: С архонтската титла е извършена измама…Може да харесате още...

9 Отговори

 1. mira каза:

  Поздравления за смелостта проф.Янакиев,

  а сега се пазете и нека Господа да ви пази.Защото няма смел човек,и достоен,който да не бъде оплют и тормозен.Дръжте се защото ви предстоят тежки дни.
  Бог с вас!

 2. Vladislav каза:

  Това интервю цели в десятката. Глас народен, глас Божи. Няма нужда проф. Янакиев да се пази сам, ако го подкрепим. Аз съм ЗА.

 3. georev каза:

  Янакиев, душицо сладка, омръзнаха ти май прашните коридори на Философски факултет и омърлушените физиономии на студентите? Ще ти се малко медийна слава?
  Ти си типичен пример за високоумие и прелест, драги ми професоре! Навремето се изказа, че Симеон Втори не бил цар, щото не бил помазан…АЛО, де се е чуло и видяло схизматичната ни църква от онова време да вари миро и да миропомазва??????И ти студенти ще ми учиш…Спри да се изказваш по въпросите за титулатурите, инсигниите и републиканското управление.
  Пак се повтарям, но няма как- на развратения народ му се полагат развратни епископи! Извадете си гредата от собственото око и после тресчицата от окото на ближния…пък бил той и епископ!

 4. toshev2006 каза:

  Това, че напоследък се „разсмърдяха“ доста проблеми в БПЦ и се повдигна въпроса за решаването им си е Божий промисъл. Явно сме стигнали предела на беззаконието си, така че, щом ние духовенството мълчим, налага се „камъните“ да проговорят!

 5. plamen каза:

  сещам се за едно интервю с о. санджакоски от македония, където той каза: „ако ние с черните дрехи мълчим, онези с белите дрехи ще проговорят“ – имаше предвид именно расоносците и миряните.

 6. nedyalko каза:

  От 5 януари (края на посещението на дядо Галактион в Рим) до прословутото заседание на синодчето и анатемата, минава подозрително дълго време. Някой им е нашепнал да се посъбудят. На драскащите и снимащи братя също им подсказаха да се „потрудят“ за едната кора. Щото той дядото си беше в митрополията, след Рим и на Богоявление служи. Само че тогава никой не се сети да го арестува. Митрополит (православен) да е в Рим па било то и на частно посещение и никой от старчетата да не знаят или да се правят че незнаят че там и какво е сторил е…умопомрачаващо а за нас и оскърбително. Методите които използват клириците за да ни напомнят че са живи(всички без изключения) също са оскърбителни лично за мен(нямам намерение да се правя на сърдит). Пък и имат доста и добре обучен антураж от клакьори. Целта която преследват, ако изобщо имат такава може да се окаже на другия полюс – да бъдат изключени от полезрението ни. Слава на Бога че ни е дал възможността да прозрем пошлоста! Слава на Бога че не всички православни църкви са като нашенската! Слава на Бога че всичко това се случва!

 7. safa1 каза:

  Interviuto mi haresva s kriti4nosta si spriamo dvata na6umeli slu4aia „diado Galaktion“ i „diado Kiril“,no taka nasitena s egocentrizam i politika prosti4ko si proli4ava kak se obslujvat ne4ii interesi.Za6oto vseki edin hristianin makar prez jivota si samo niakolko propovedi da e 4ul 6e mu e ostanalo v glavata kato laitmotiv,4e s pokazalec gre6kite na brata si ne se pokazvat a 4rez dobrodetelite poso4eni ni v zakona Boji.No edno e iasno za vsi4ki ni 4e tejki vremena nastapvat za pravoslavnite hristiani.Bog da ni prosvetliava uma i sarceto i da ni pomaga.

 8. gjunov каза:

  Професор Янакиев,
  Поздравления за смелата статия.

 9. skitnik каза:

  „грехът да се мълчи когато трябва да се протестира превръща хората в страхливци“
  винаги ще се намерят хора да оплюят смелия,защото му завиждат за смелостта и понеже не могат да направят нищо друго,това,което им остава за да угасят огъня на завистта си е да плюят
  кураж професор Янакиев