Проф. Тотю Тотев: „Книгата за гнозиса прави отец Павел учен от европейски мащаб“Може да харесате още...

5 Отговори

 1. iliana каза:

  Отец Павле, желая ти здраве и трезва мисъл дълги години напред. Дано примерът ти за трудолюбие и добросъвестност зарази още български богослови, та на българския книжен пазар да се появяват повече сладки плодове на добре свършена работа.

 2. anima_mea каза:

  Научих не малко неща от тази книга. Поздравления за автора!

 3. Дон Кихот каза:

  Скъпа Илиана,

  Благодаря за добрите пожелания. Всяко поколение си носи плюсовете и минусите. Моето се възпита в сталинската епоха, когато моралът, макар и лицемерен, беше строг и в аскетичността си имитираше несъзнателно християнството. Сега разбирам, че ако баща ми не беше сталинист, аз нямаше да стана монах (не кандидат-владика, каквито има мнозина, а именно монах). Моето поколение беше пряко или косвено свързано със селото, което означава задължително трудолюбие. За съжаление днешните младежи не виждат смисъл в труда. В България това понятие отдавна се изпразни от съдържание.

 4. krasi_va4eto каза:

  Аз мога да кажа, че първо книгата ми беше сташно интересна, четох я с голямо удоволствие. И второ, че никога не съм се съмнявала в способностите на отец Павел.
  Отец Павел,
  пожелавам Ви успехи в трудният път, който сте поели и се надявам в най-скоро време да ни зарадвате с още по-обемиста и изпълнена със съдържание книга.

 5. milena. каза:

  Поздравления и от мен, о.Павле!

  Има преподаватели, които дават просто знания на студентите. А има и такива, които се раздават и вършат работата си с любов. Ти определено си от втория тип преподаватели. Гордея се, че ми беше научен ръководител.

  Поздрави! М.Макавеева