Дума: Доброволци станаха кръстници на сираци


Осемнадесет малчугани от дома за деца и юноши, лишени от родителски грижи "П. Р. Славейков" в София приеха Свето кръщение в храма "Покров Богородичен" на Богоявление.

Техни кръстници станаха християни доброволци, които занапред поемат грижата за християнското им възпитание. Децата и вярващите се опознаваха взаимно преди да се сродят по духовна линия повече от два месеца, през това време свещениците в храма катехизираха хлапетата.

След кръщането на Благовещение изоставените деца приеха и своето първо Свето причастие.

Инициативата за кръщаването и въцърковяването на децата е на енориаши при храма "Покров Богородичен". Вече десета година енорията е поела духовното обгрижване на малчугани без родителски грижи от два социални дома в столицата.

Публикувано във в. Дума, бр. 71, 27 март 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...