Дума: Премиерът Станишев се разграничи от проф. ЖелевМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. тео каза:

  Този гръцки архонт е доста последователен в нанасянето на вреди на Българската православна църква. Има нещо византийско в начина му да се прави на глупав и да внася раздор.

 2. justice каза:

  Премиера допуска според мен груба грешка! В контекста на това бих казал, че проф. Иван Желев прави впечатление на човек, първо разбиращ от работата си и второ не правещ КОМПРОМИС със съвестта си от гледна точка на заемания пост.Ако е така, понеже не познавам в близък план този човек, на такива трябва да се гласува още по голямо доверие, а не с лека ръка отхвърляни. Но Премиера е Станишев и всичко е в неговите ръце. Бих го посъветвал да се пази от лицемери!

 3. ignatii каза:

  Всеки владика, дори новоизбран да е, се смята за непогрешим авторитет и по подразбиране не търпи критика.
  Проф. Желев прояви смелост да не се съобрази с „непогрешимите“ и с достойна за уважение смелост и воден от будната си християнска съвест произнесе своето слово, в което няма нищо скандално! Дай Боже да имаме повече такива християни като проф. Желев!!!

 4. safa1 каза:

  Apsoliutno po vizantiiski deistva profesora.I savsem ne se iska 4ak tolkova budna „hristianska“ savest nito smelost,za da hvarli6 kal varhu edin mlad monah,koito s principnia si na4in na jivot respektira i predizvikva uvajenieto na pravoslavnata hristianska ob6tnost u nas.Nai meko kazano ot podobni izkazvania se razbira,4e diado Nikolai ne e ot poslu6kovcite i slava Bogu.

 5. justice каза:

  1.Когато се каже“А“не се спира и се казва „Б“;

  2. Този маниер по принцип е специфичен и прилаган от платени в сайта ник-оове обслужващи „съответни“ интереси;

  3. Какво значи „византийски действа професора“. Кое е византийското и обосновка, а не просто кал напосоки;

  4. Изтъква се „принципния начин на живот на монаха“ добре, дано да е така и бъдещето ще покаже. Няма нищо скрито в този свят;

  5. И накрая, не се срамувай от кръвта на Аспаруха, пиши на кирилица, а не латиница. Ти носиш кръвта на на Зи -е – Зи, внук на НОЙ, от племето ВУГАРОС/българи, факт отразен в древните книги. Знае го и Ватикана!

  ОТЕЦ ПАИСИЙ БИ СЕ ОБИДИЛ НА ВСЕКИ ЧИЙТО РЪКА ПОСЯГА КЪМ КЛАВИША НА ЛАТИНИЦА! Нищо лично!

 6. chingis каза:

  Проф. Желев е абсолютно прав да критикува Знеполския Николай. Това е един суетен човек, неграмотен и непознаващ както трябва Светото Писание. Николай е службар, но не е раб Христов, готов да страда и да помага на страдащите в името на истината.Законът се крепи на милостта и справедливостта, а Николай е най-малкото милостив. Затова, вече като на Пловдивски митрополит му посвещавам следващата епиграма:
  Приятелю простовати, не знаеш нищо за Вийон,
  А образа на Христа Спасителя виси от твоя медальон!
  Моите съболезнования на пловдивчани, а Станишев да си ходи в Русия и там да се меси в делата на Църквата!

 7. verdi138 каза:

  Как да очакваме примиера да се съгласи с проф. Желев, нали червеното масонство си избра владиката? Друг е въпросът дали владика Николай е обещал на Батков и сие смолянско ръководство само отделянето на града в самостоятелна епархия или това е само върха на айсберга. Кърджали, защо спите, сега е момента, нека БСП депутатите ви действат… А относно упреците на владика Николай, ами тя речта на проф.Желев е публикувана в Двери на православието…
  !!!ПП Едно малко тестче с награда 500 грама шоколад Тоблерон на този, който открие в словото на Желев, къде точно е намесата на държавата в църковните дела!!!

 8. justice каза:

  Е, каква стана ТЯ сега? Не се мина един ден от полагането на въпросното лице за митрополит и л…й…то веднага го и…с…а! Не тържествувам, а ми е болно, че няма чуваемост на АНАЛИЗИТЕ.Не бия клавишите за да си правя вятър на ушите , а ТЕ са предназчени за такива от чийто РЕШЕНИЯ зависят съдбините на ЦЪРКВАТА и ДЪРЖАВАТА!

  В тази връзка отново обръщам внимание на следното:
  1.Митрополитите Варненския КИРИЛ, Старозагорския ГАЛАКТИОН и сегашния новоизбран НИКОЛАЙ, ако не бъдат отстранени от БПЦ, православието ще получи огромни поражения!
  2.Това е ЦЕЛТА на разложителните СИЛИ, липса на държавност и държава!
  3. Някога СТЕФАН СТАМБОЛОВ показа как се защитава БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ама за него се мълчи, а всеки обича да се кичи с портрета му!?

  15.02.2007г.
  гр.София!