Сега: Втора операция на патриарх Максим за няколко месеца


Патриарх Максим бе опериран за втори път в рамките на няколко месеца вчера. Ден по-рано той постъпи в Правителствена болница заради счупена в горната част бедрена кост. Директорът на клиниката д-р Любомир Спасов съобщи, че операцията е минала успешно и главата на православната църква се чувства добре.

Д-р Спасов обясни, че патриарх Максим е получил контузията след подхлъзване и след като се е опрял на бастуна си, който обаче се е отметнал. "Не е губил съзнание, нито е залитнал, просто се е предоверил на бастуна си", допълни лекарят. Патриархът бил активен и дори правел гимнастика в леглото си. За изписване можело да се говори след не по-рано от 2-3 седмици.

Преди 7 месеца Максим отново бе приет в Правителствена болница, поводът бе идентичен – счупен крак. Контузията бе утежнена и от остро вирусно заболяване. След лечението той се появи на литургиите за имения си ден през януари и за Великден. Заради здравословното състояние на Максим бе отложен и насроченият за края на миналата година църковно-народен събор.

в. Сега

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...