Сега: Руска секта усилено изкупува земя у нас


Източник: в. Сега

Фондация, свързана с руската секта "Анастасия", изкупува усилено земя за първото си екоселище у нас. Това огласиха от Европейския център за проучвания на нови религиозни движения на семинар в Бургас. Терените са в Сакар, около ямболското село Славейково. "Анастасия" неотдавна учреди и партия, но все още не е успяла да я регистрира, тъй като не са набрани необходимите 5000 основатели, обяви Десислава Пулиева, доктор по богословие.

"Анастасия" тръгва от Новосибирск, откъдето е водачът й Владимир Пузаков. Религията й е се основава на култ към митичната девойка Анастасия, която Пузаков бил срещнал в тайгата. На децата от сектата е забранено да посещават училище и лекар. Официално общността се води екоорганизация.

"Анастасия" не е първата руска секта у нас. От почти 10 г. в с. Горица, Стара планина, действа клон на руската общност на Михаил Лежепьоков, който проповядва връзка с Бог чрез секс. Лежепьоков е регистрирал дейността си под формата на фондация и официално твърди, че развива екотуризъм.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...