Стандарт: Първанов на крака при дядо Максим


Източник: в. Стандарт, бр. 4846

Президентът Георги Първанов отиде на крака при патриарх Максим в правителствена болница. Поводът е 35 години от избирането му за глава на Българската православна църква. Букет цветя и 12-годишно "Каберне" прати Сергей Станишев на патриарх Максим. Лично при патриарха в Правителствена болница отидоха и шефът на Дирекция "Вероизповедания" към МС Иван Желев и държавният експерт Емил Велинов.

От Българската православна църква Максим посетиха Русенският митрополит Нефоит, Плевенският Игнатий, викарият на Западно- и средноевропейската епархия на БПЦ Тивериополският епископ Тихон и главният секретар на Св. синод архимандрит Наум.

Сутринта Знеполският епископ Николай, архимандрит Йоан и свещеници от столични храмове отслужиха в църквата "Св. Неделя" празничен молебен. В препълнения храм епископ Николай призова вярващите и духовниците смирено да се помолят за бързо оздравяване на патриарха.

Шефът на болницата д-р Любомир Спасов заяви, че Негово светейшество е почти възстановен и дори върти педалите на медицински велосипед.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...