Монитор: Патриархът празнува юбилей в болница


сн. Александър МихайловИзточник: в. Монитор, бр. 2620

"За многая лета, светейши Владико" изпяха епископите Николай и Константин по повод 35 години от интронизацията на дядо Максим за български патриарх. Да се помолят за дядо Максим в църквата "Св. Неделя" бяха дошли много свещеници и вярващи, които напълниха митрополитския храм.

"Господ да изцели всеки недъг на Негово светейшество, да го вдигне от болничния одър, за да служи отново на Светата православна църква". Отправяме благодарствена молитва към Исус Христос да дари с мир и здраве патриарх Максим, каза епископ Николай.

Веднага след службата Знеполският епископ, заедно с протосингела на Софийска митрополия архимандрит Йоан, посетили дядо Максим в болница "Лозенец", където патриархът постъпи след счупване на бедрената кост на 1 май.

Патриархът бе посетен в болницата и от президента Георги Първанов, митрополити и представители на правителството. Дядо Максим посрещна гостите си в президентския апартамент на лечебното заведение.

"Негово Светейшество е добре, и с Божията помощ се надявам в най-скоро време да се прибере у дома. Самият Светейши Патриарх благодари на Бог, че му е помагал през всичкото време на патриаршеското му и митрополитско служение за благото на Светата ни църква", заяви пред "Монитор" архимандрит Йоан.

"Продължава физиотерапията и раздвижването му, според мен няма някакви особени причини да го задържаме", каза директорът на лечебното заведение д-р Любомир Спасов. По думите му Негово светейшество може да бъде изписан всеки момент, но това зависи повече от неговото усещане за сигурност. "Патриарх Максим е раздвижен напълно, дори кара колело", каза пред "Монитор" д-р Спасов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...