От манастира в Есекс – с любовМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. blagorodstvo каза:

  Благодаря Ви за статията.
  Бихте ли поместили по-обстойна информация относно Института за Православни Християнски изследвания в Кемридж.
  Благодаря Ви!

 2. plamen каза:

  http://www.iocs.cam.ac.uk е страницата на института

 3. Дон Кихот каза:

  „Злая судьба вовлекла Вас в ряды тех, с кем Вы мужественно и самоотверженно боролись!“ Открытое письмо священника Глеба Якунина Александру Солженицыну. – http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=61771&cf=

 4. Milka каза:

  Там видяхме истински православни хора – пълни с любов към хората, земята, книгите… Много усмихнати и образовани монаси и монахини.

 5. Atila каза:

  Не само днес, но и винаги манастира в Ессекс си е бил ставропигиален. Едва ли о.Захария е познат в България от книгите му, не ми е известен превод на български. Освен това не става въпрос за книги, а за книга. Архимандрит Захария има една книга, неговия дисертационен труд върху богословието на стареца Софроний. Предполагам статиите на о.Захария не се броят за книги?

 6. Lidia Ilinova каза:

  Но се надявам да излезе в превод на български от издателство „Омофор“ книгата му „Христос като път на нашия живот“, която разглежда богословието на стареца Софроний и книга с негови беседи.

 7. Lidia Ilinova каза:

  С Божието благословение, архимандрит Захария възнамерява да посети България между 19 юни и 25 юни. Голяма радост за духа са неговите беседи и се надявам много хора да ги посетят, тъй като се предвижда да бъде в няколко града в България. Допълнително ще има информация през юни.

 8. iliana каза:

  пред мен са три книги на архимандрит Захариас:

  The Enlargement of the Heart, Mount Thabor Publishing, USA;

  Christ, Our Way and Our Life, St. Tikhon`s Seminary Press, USA

  The Hidden Man of The Heart, The Stavropegic Monastery of St. John the Baptist, Essex, UK.

 9. Atila каза:

  ако ги прочетете и трите ще разберете, за какво говоря. С малки изключения третата книга The Hidden Man of The Heart е нещо по-различно от съдържащото се в Christ, Our Way and Our Life. Нещо като онези пакетета Нес кафе 3 в 1.

 10. Atila каза:

  ако погледнете написаното на задната корица на The Enlargement и The Hidden Man ще видите, че това са поредици от лекции и беседи изнесени през 2001 и съответно 2007 от о.Захария във Вичита, Канзас.

 11. iliana каза:

  действително става въпрос за лекции и беседи с различно съдържание, произнесени по различно време, както и за докторската дисертация на отец Захариас. Фактът, че ги познавате, ме кара още повече за да се изненадвам на забележката ви. Не представлява прецедент публикуването на книги с такова съдържание.

  Що се отнася до повторенията – сам казвате, че Скритият човек на сърцето е различна от другите две книги, които пък поначало са различни по съдържание:-), така че – излиза по думите ви – книгите не са едно в три. (по-скоро тази фигура беше подходяща).

  Ако ги прочета, ще мога да кажа повече. Засега виждам, че във всички случаи става въпрос за книги, не за книга, така че продължавам да се чудя на горния коментар.

  поздрави