Нова енория на РПЦ в Белгия


Източник: pravoslavie.ru

На 29 октомври в Западна Европа се появи нова енория на Руската православна църква. Първата литургия в храма, който се намира в белгийския град Лиеж, беше отслужена от Брюкселско-Белгийския архиепископ Симон в съслужение с духовници от епархията.

От много години многобройната руска диаспора в Лиеж е мечтала за собствен православен храм, в който богослуженията да се извършват на разбираем език. Преди вярващите са били принудени да пътуват 100 километра до най-близкия руски храм в Брюксел.

Вярващите са започнали да събират пари за тази цел още през 1991 г. През юни тази година след дълго търсене е било закупено помещението на храма.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...