Послание на асамблеята в СибиуМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Българската църква пак не е представена. Дали защото е по-православна от Руската, Румънската и пр., или просто е изчерпана от управленчески и интелектуален потенциал? Интересува ли я екологията и тревожното бъдеще на планетата или безкрайните гуляи и келепири?

 2. Liturgist каза:

  Съвсем наскоро в Сирия се проведе голяма научна конференция касаеща каноничното право. На нея бяха представени всички християнски църкви, както и представители на други вероизповедания. Единствено БПЦ не получи покана за участие. Албанската православна църква беше представена…

 3. рътеп каза:

  Дон Кихоте а бе не мислиш ли, че църкавата която и каквато и да е тя, никой ама никой не го интересува кво мисли и каква и позицията и, поради 2 причини.
  1 света се ръководи от Евреи и Масони…
  2 една част от тях са глави на тези църкви…
  Всички тези неща са нагласени и добре измислени. Кой е най-големият религиозен политик – папата – хаха пълна марионетка както и вселенския – същата работа….
  Не мога да се съглася с теб, защото всичките тия неща – срещи, сближавания, конференции са една голяма манипулация, за да може стадото овце да седи и да мисли, че нещо става и нещо се върши. Аз се чувствам близък с всеки един човек, независимо какъв е, и ако найстина съм искрен християнин не ми трябват такива срещи. На хората е нужен морал и по-малко телевизия :-))) (Кill your TV) 🙂
  Докато петрола „върти“ света, а той се държи в ръцете на Америка и Русия, за кво говорим….. бъдеще на планетата, екологи, тра ла ла….
  Когато им стане угодно тогава ще спасяват земята, до тогава – разруха!
  Нещата си пропадат, ама яко си пропадат (дховно) но то и така трябва да стане, за това махни ги тия икуменически глупости, те са за отстъпниците и наивниците (солта губи силата си…). Всичко е една голяма маска и заблуда, всичко!

 4. рътеп каза:

  А това, че България не е представена на тази икуменическа среща ме прави ГОРД Българин, защото поради „ленивост“ на духовните ни водачи или поради прозорливостта им (всеки сам да прецени) ние все още няма да бъдем оцапани от калта наречена икуменизъм!

  П.С. Хахха Та ние Иракли и Странджа не можем да си спасим, за света ще мислим хахаха…

 5. Дон Кихот каза:

  Аз мисля, че икуменизмът е най-малкия ни проблем. За проблемни хора като разколниците пък той е най-големият. Не можем да спасим Иракли именно защото киснем зад компютрите и зяпаме порно, а не излезем на улиците.

 6. рътеп каза:

  съгласен съм, за кисненето!

  а отностно порното – то е на вън хахаха 🙂