Починал е отец Георги ЧистяковСвещеник Георги Чистяков, известният московски пастир, филолог-класик и християнски мислител, е починал на 22 юни т. г. след тежко боледуване, на 54-годишна възраст, съобщава Благовест-инфо. 

Георги Петрович Чистяков е роден на 4 август 1953 г. в Москва. През 1975 г. завършва Московския държавен университет със специалност „Древна история и класическа филология”, защитава кандидатска дисертация, а впоследствие става доктор на филологическите науки, професор и член-кореспондент на Руската академия на естествените науки.

През 1992 г. е ръкоположен за дякон, а през 1993 – за свещеник. Оттогава служи в московския храм „Св. св. Козма и Дамян” и едновременно с това е предстоятел на храма „Покров Богородичен” при Руската детска клинична болница, където служи всяка събота.

От 2000 г. оглавява Отдела за религиозна литература на Всерусийската държавна библиотека за чуждестранна литература.

Отец Георги е автор на множество филологически, публицистични, богословски произведения. Тук можете да си припомните неговата статия за страха Божи и есето му за страданието, поместени на страниците на списание Мирна.

Бог да го прости!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...