Слави Бинев въведен в архонт в РимМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. mira каза:

  Това Слави Бинев дето не се знае дали е мафиот,той ли е?Или аз нещо живеея във век на индулгенции …

 2. Дон Кихот каза:

  Запомнете днешния ден. Това е началото на края на БПЦ.

 3. skitnik каза:

  интересно нима на църквта не и стига присъствието на Св.Дух в нея и това че сам Господ и е глава та има нужда и от“светската сила“ и то каква, какво ли би казал за това св.Амвросий Медиолански, но така сигурно трябва да бъде там където свещениците искат да получават заплата от държавата и de facto да бъдат нейни служители

 4. chicago каза:

  kakvo stava v tsurkva,arhonti,iezuiti,vladikata Galagtion?tozi Binev arhont/kniaz na kakvo e na gornata zemia ili dolnata,ili na tozi sviat.koi predstavliava toi i pred kogo,iezuitite pred nasata tsurkva ili obratnoto.

 5. sunday driver каза:

  ако е вярно, че титлата „архонт“ в Православието се дава само от Вселенската патриаршия, не е никак ясно като как нашият владика я е дал. И на коя църква е станал архонт въпросният Бинев, при положение, че БПЦ няма нито традиция, нито последование за такова нещо. Ако е на БПЦ, Синодът е добре да утвърди някакви правила – че то иначе всяка мутра с дарение от 1000 лв ще може да стане архонт (а мутресата му – архонтиса, архонтка, архонтеса или архонтица) след една хубава трапеза с местния владика. Ако е станал архонт на Вселенската патриаршия, дали има право владиката да извършва такива последования? Ако пък е на католиците (че и такива смисли прозирам в новината) – не знам какво да мисля направо.

 6. Владислав каза:

  „Ватиканът и Конгрегацията за Единство на християните“ със задоволство, предполагам, благославя новия ни „благородник“ и „аристократ“. „Орденът на Йезуитите и Опус Деи“, монсеньор Бърнард Лоу, и цялото римокатоличество си умира от радост и тържествено си похапва с „новопроизведения благороден архонт“ в резиденцията на папата…
  Знаете ли, това, че един твърде съмнителен индивид става „благородник“ за „заслуги към църквата и човечеството“, от които заслуги са във възторг главно римокатолиците (и масоните?…) не ме тревожи. Това лесно може да се преживее. Но главната роля на Н.В.“Старозагорския владика Галактион“ в цялата работа – ето това, наистина… да кажем, че ме учудва.

 7. Лолов каза:

  Пълно безобразие.Какво общо има Галактион с йезуитите и мутрите

 8. saluti каза:

  това реторичен въпрос ли е?

 9. toshev2006 каза:

  За владика като Галактион, случилото се, е не само нолмално и обичайно, но чак и оскъдно. Нещо е изостанал този дядо Галактион. Сигурно заради възрастта му.
  Той отдавна е наясно със себе си, че толкоз се е отдалечил от Царството небесно, че ще е само хабене на времето и живота- да го търси!Дано Бог го помилва!

 10. donev каза:

  И това чудо ще се случи!,..Новоизпратения в Рим, в църквата „Св Винченцо и Анастасий „набеден за поп Боян Бобев от Разград се очаква и той скоро да бъде удостоен с титлата
  „СВ Архонтеса“,…или да бъде натирен обратно за Разград! Само че, кой ли ще го приеме и пак ли ще му викат както при ръкополагането му – „НЕДОСТОЕН“???

 11. Idiot каза:

  Титли, титли, титли,
  да напълниш кола с ритли.
  Препълнен съм от
  звания и страдания.

  … и още едно, по памет, ще ме извините за неточността:
  Почнат ли да те честват, и да ти дават звания,
  започни вече да си готвиш завещанието.

  из „Драсканици в болницата“, Чудомир