Архиепископът на Камчатка ще отслужи литургия на Северния полюсEgliserusse.eu

В началото на април архиепископът на Петропавловск и Камчатка Игнатий, заедно с трима свещеници от своята епархия, ще се отправи към Северния полюс, за да отслужи там светата Евхаристия. Архиепископ Игнатий обяви това свое намерение на 17 март.

Пътуването ще бъде подсигурено от руската военна авиация, която миналата година помогна на епархията в Камчатка да постави кубетата на една новострояща се църква.

"Още не зная колко дена ще прекараме на Северния полюс. Но мога да кажа, че алпинистите от Петропавловск ни дадоха знамето на града, с което са изкачили Килиманджаро. Ще вземем това знаме с нас", заяви архиепископ Игнатий.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. glory каза:

    Да не забрави и кучешките впрягове,и да вземе да тръгне с коне,че нали ….Скот и Амундсен и т. н.