Българската църковна община „Св. св. Кирил и Методий“ в Хамбург чества 10 години от създаването си



Днешният ден в чест на светите равноапостолни братя Кирил и Методий е двоен празник за българската църковна община в Хамбург.  Църковната ни община в немския град носи името на светите братя. Освен своя патронен празник, българската енория там отбелязва и 10 години от създаването си.

По повод двойния празник днес от 18 ч. ще бъде отслужена празнична вечерня от енорийския свещеник отец Кръстин. Богослужението ще бъде огласено от църковните певци на Българската и Румънската църковна община в Хамбург, които ще изпълнят песнопения във византийска традиция.

На 13 май (събота) от 10 ч. ще бъде отслужена архиерейска света Литургия от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод.

В рамките на празничните събития ще бъде представена и изложба на рисунките от детския конкурс „В царството Божие”. Митрополит Антоний и епископ Герасим ще участват в журито на конкурса и ще обявят имената на децата, чиито рисунки ще красят страниците на календара за 2018 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...