Всеки руснак трябва да има право на многоженство, счита Н. Аширов


Съпредседателят на Съвета на мюфтиите в Русия, Нафигула Аширов, е заявил пред Интерфакс, че според него не само мюсюлманите, но и хората от другите изповедания имат право да живеят в брак с повече от една жена.

„Мисля, че руската държава, като светска по своя характер, няма право да налага на гражданите религиозните предубеждения на едни или други конфесии. Хората не трябва да бъдат ощетявани в правата си”, е казал мюфтията и подчертал, че на многоженството се противопоставят тези, които се боят от демографски взрив сред мюсюлманското население.

„Ако сега започнем да броим хората в страната и да казваме, че руснаците стават повече или по-малко, то това, извинете, е разисъм и държавата не трябва да си го позволява. Подобни изследвания трябва да бъдат забранени, защото по същността си те са фашистки”, казал Аширов.

Коментирайки думите му, вицеговорителят на Държавната дума, Любов Слицки, е отбелязала, че, разрешавайки многоженството, ще се наложи да се легализира и многомъжството, на което мюфтията отговорил, че ако жените се чувстват ощетени и „не им достига по един мъж, нека да предложат такъв законопроект и парламентът да го гласува. Но мюсулманите няма да издигнат такава инициатива и няма да я подкрепят.”

превод: Илиана Александрова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...